Završila obuka mehaničara za pješačko naoružanje

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu provedena je od 6. do 31. ožujka obuka mehaničara za pješačko naoružanje. Cilj obuke je osposobiti polaznike za uspješno izvođenje radnji i postupaka iz I. i II. stupnja održavanja pješačkog naoružanja.
Polaznici se trebaju upoznati s konstrukcijama i načinom rada pješačkog naoružanja te se osposobiti za pravilno rukovanje alatom, mjernim uređajima, instrumentima i priborom za rad mehaničara za pješačko naoružanje. Obučavaju se usto za provedbu mjera opsluživanja, dijagnosticiranja stanja, zamjene sklopova, manje i složenije popravke, remonte sklopova u stacionarnim i terenskim kapacitetima te za samostalan rad uz pridržavanje propisanih mjera zaštite na radu.
Polaznik obuke nadnarednik Marijo Bakarić izjavio je: “Obuka mi puno znači i ugodno sam iznenađen i predavačima i stečenim znanjem koje će mi koristiti u budućem radu.”
“Plan i program obuke svladalo je šest polaznika koji su stekli uvjete za dobivanje dopunskog VSSp-a (mehaničar za pješačko naoružanje),” dodao je voditelj obuke satnik Nino Vojak.
 
Tekst i foto: Antun Mandić