11. obljetnica Središnjice za upravljanje osobljem

“Potrudimo se svatko na svojoj razini, svojim radom i razmišljanjem pridonijeti poboljšanju sustava, jer sustav – to smo mi,” rekao je zapovjednik Središnjice brigadir Ivan Anton Žlimen

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” 14. siječnja svečano je obilježena 11. obljetnica Središnjice za upravljanje osobljem. Svečanosti su nazočili izaslanik načelnika Glavnog stožera brigadni general Ivan Zelić, zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, načelnik Sektora za potporu ljudskim potencijalima brigadir Ante Bišević, zamjenik načelnika Personalne uprave brigadir Nenad Samačić te ostali visoki vojni uzvanici.

Zapovjednik Središnjice za upravljanje osobljem brigadir Ivan Anton Žlimen podsjetio je kako je njezino djelovanje oduvijek bilo usmjereno prema ljudima i kako je važno uvijek biti dostupan korisnicima, saslušati ih i pružiti im podršku: “Potrudimo se svatko na svojoj razini, svojim radom i razmišljanjem pridonijeti poboljšanju sustava, jer sustav – to smo mi.” Spomenuo je da u 2019. godini Središnjicu, zajedno s ostatkom Oružanih snaga, čeka preustroj te kako vjeruje da će svi zaposleni uložiti maksimalan trud s ciljem stvaranja zadovoljnih korisnika, pripadnika OSRH.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović uputio je pisanu čestitku, u kojoj je zahvalio svima koji su pridonijeli izgradnji i razvoju Središnjice za upravljanje osobljem. Čestitao im je na svim dosadašnjim uspjesima i istaknuo kako je njihova uloga od neprocjenjive važnosti jer pridonose stvaranju sposobnog i stručnog pripadnika OSRH. “Potičemo vas da i nadalje njegujete postojeća i stječete nova znanja na dobrobit pojedinaca ali i postrojbe kako bi se povećala učinkovitost realizacije svakodnevnih zadaća na funkcionalnom području jedinstvenog upravljanja osobljem,” poručio je.

General Zelić prisjetio se samih početaka rada Središnjice za upravljanje osobljem te zaključio kako je njezino ustrojavanje najveća reforma personalnog sustava od 1991. do danas: “Počelo je donošenjem koncepta jedinstvenog sustava upravljanja osobljem, u kojem se u razvoju karijere vrednuje ne samo poštivanje procedura nego i učinci koje pojedinac ostvari u radu.” Naglasio je kako Središnjica ima vrlo važnu ulogu za dobrobit personalnog sustava, što je rezultat uloženog napora i rada.

U sklopu svečanosti najzaslužnijim su djelatnicima Središnjice uručene nagrade i pohvale.

Doris RAVLIĆ, foto: Mladen ČOBANOVIĆ