Budite uzor drugima

Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj čestitao je najboljim vojnicima i dočasnicima siječnja, veljače i ožujka 2023. te istaknuo kako je važno što su marljivi i ambiciozni te nisu zaboravili na obrazovanje, kao ni na različite obuke i tečajeve

Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima siječnja, veljače i ožujka 2023. godine. Na svečanosti je uz načelnika GS-a bio i časnički namjesnik Tihomir Slanac iz Ureda prvog dočasnika Oružanih snaga RH. Admiral Hranj čestitao je najboljim vojnicima i dočasnicima te istaknuo kako vjeruje da su njihova postignuća apsolutno zaslužena. Istaknuo je kako je važno što su marljivi i ambiciozni te nisu zaboravili na obrazovanje, kao ni na različite obuke i tečajeve: “Na taj način dali ste dobar primjer svojim kolegama, a i kao osobe bit ćete bolji i kvalitetniji u svojoj sredini.” Naglasio je važnost isticanja najboljih i na taj način stvaranja zdrave atmosfere u kolektivu te poručio: “Svi mi moramo težiti po načelu meritokracije promovirati najbolje među nama.” Admiral je na kraju zahvalio najboljima na doprinosu i zalaganju te im poručio: “Budite takvi, budite još i bolji, tako da drugima budete uzor, da požele biti poput vas.” Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeni najboljim vojnicima i dočasnicima priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad te izniman doprinos u svojim postrojbama i Oružanim snagama na ponos svih nas i svoje domovine.

Razvodnica Tena Hanžeković  je vojna policajka u Pukovniji Vojne policije. Posebno se istaknula u profesionalnom i kvalitetnom obnašanju svih zadaća tijekom siječnja 2023. U nekoliko navrata bila je angažirana u ispomoći i ostalim ustrojstvenim jedinicama Pukovnije Vojne policije u provedbi gađanja te provedbi terenske obuke, odvajajući svoje slobodno vrijeme kako bi se nesmetano mogle provesti aktivnosti koje u svojem sastavu nemaju licenciranog borbenog spasioca. Razvodnica Tena Hanžeković svojim zalaganjem i motiviranošću pozitivan je primjer svima u postrojbi i Oružanim snagama te ponosno nosi titulu najboljeg vojnika siječnja 2023.

Skupnik Stipo Jukić  zapovjednik je desetine u Hrvatskoj kopnenoj vojsci. Iznimno i profesionalno pristupa svojim dužnostima te sve zadaće izvršava uredno i na vrijeme. Najveće zalaganje pokazao je brigom o stanju materijalno-tehničkih sredstava i psihofizičkom stanju podređenih.

Posjeduje visoke moralne vrijednosti te stručnost, koja mu uvelike pomaže u kvalitetnom i profesionalnom izvršavanju zadaća. Svojom motiviranošću služi kao primjer ostalim kolegama dočasnicima, što je dosad u puno prilika i pokazao.

Vojnik Toni Jurjević  vozač je u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Posebno se istaknuo u veljači 2023., kad je imao nekoliko zahtjevnih zadaća prijevoza, koje su uključivale i noćne vožnje. Primjer je kojem trebaju težiti ostali vojnici, a zbog svojih je kvaliteta odabran za najboljeg vojnika OSRH za veljaču 2023.

Desetnik Josip Vinski  dočasnik je u Obavještajnoj pukovniji. Za dosadašnji rad i zalaganje odlikovan je Medaljom za pomoć institucijama civilne vlasti, te je više puta pohvaljen i nagrađen. Posebno se istaknuo u veljači 2023. tijekom provedbe zadaća u zimskom i planinskom okružju. Bio je odgovoran i donosio ispravne odluke u ključnim trenucima važnim za opstanak i operativnost te očuvanje života i zdravlja pripadnika postrojbe.

Vojnikinja Ana Gverić  je vojna policajka u Pukovniji Vojne policije.

Kroz dežurnu autoophodnju tijekom ožujka 2023. sudjelovala je u nekoliko intervencija poduzimajući sve potrebne mjere i radnje te je na taj način pokazala vojnopolicijsku profesionalnost. Tijekom izvršavanja svih dodijeljenih zadaća pokazuje veliku odgovornost, stručnost i snalažljivost. Svojim entuzijazmom i radnim elanom stvara ozračje uspješnosti i boljitka za cijelu postrojbu.

Nadnarednik Antun Brezak  dočasnik je za računalne mreže u Zapovjedništvu za kibernetički prostor. Posebno se istaknuo tijekom ožujka 2023., kad je uspješno izvršio terenske zadaće instalacije i konfiguracije mrežne i kriptozaštitne opreme.

Odabir najboljih nastavlja se, s ciljem odavanja priznanja dočasnicima, vojnicima i mornarima koji svojim djelima i zalaganjem pokazuju iznimnu profesionalnost i požrtvovnost i time nadahnjuju druge te promoviraju najbolje vrijednosti i identitet hrvatskog vojnika.


Za izvanredne rezultate u radu priznanja su primili:

  • za najbolju vojnikinju siječnja 2023. – vojnikinja Tena Hanžeković
  • za najboljeg dočasnika siječnja 2023. – skupnik Stipo Jukić
  • za najboljeg vojnika veljače 2023. – vojnik Toni Jurjević
  • za najboljeg dočasnika veljače 2023. – desetnik Josip Vinski
  • za najbolju vojnikinju ožujka 2023. – vojnikinja Ana Gverić
  • za najboljeg dočasnika ožujka 2023. – nadnarednik Antun Brezak

Tekst: Tomislava Papić

Foto: Josip Kopi