Griffon – novo francusko oklopno vozilo

Sustav koji u okviru programa Scorpion razvijaju tvrtke Nexter, Arquus i Thales ima dosta dodirnih točaka s MRAP-ovima i drugim vozilima sličnih gabarita, ali odlikuje ga viša razina oklopne zaštite, veća nosivost i mobilnost…

Francuska vojska trebala bi nabaviti čak 1722 Griffona, što će ih učiniti najbrojnijim vozilima iz programa Scorpion (Foto: Arquus)

Višenamjensko oklopno vozilo Griffon VBMR (Véhicule Blindé Multi-Rôles), zamišljeno je u prvom redu kao zamjena za oklopni transporter VAB (Véhicule de l’Avant Blindé), odnosno oklopno vozilo fronte, koji čini okosnicu pješačkih motoriziranih postrojbi francuskog KoV-a (Armée de Terre). Preostala dva nova vozila koja se uvode u naoružanje kroz opsežni projekt zanavljanja višenamjenskih oklopnih vozila Scorpion EBMR (Engin Blindé Multi-Rôle), jesu borbeno-izvidnički Jaguar EBRC 6 x 6 naoružan topom 40 mm s teleskopskim streljivom te lakše univerzalno oklopno vozilo Serval 4 x 4 (više o programu Scorpion u tekstu Škorpion, Grifon i Jaguar, HV 467).

Razvoj bez problema

S pogonskom kotačnom konfiguracijom 6 x 6, Griffon su zajedno razvile velike francuske tvrtke Nexter Systems, Renault Trucks Defense (od svibnja 2018. pod imenom Arquus) i Thales. Može se reći da je Griffon svojevrstan amalgam odvojenih projekata Nextera i Renaulta. Naime, Nexter je u suradnji s češkom Tatrom razvio svoje vozilo slične kategorije nazvano Titus. S druge strane, Renaultov dizajn iz 2014., tj. vozilo BMX – 01, prevagnulo je kao osnova i čini, prema navodima te tvrtke, 80 posto Griffona. Izgleda da je razvoj tekao bez većih problema. Premijera Griffona u obliku makete u prirodnoj veličini bila je na sajmu Eurosatory 2016, a već iduće godine Opća uprava za naoružanje Ministarstva obrane (Direction Générale de l’Armement – DGA), naručila je prvu tranšu od 319 vozila. Isporuka prvih 89 predviđena je za 2019. godinu. Tako brz razvoj vjerojatno proizlazi iz Renaultova velikog iskustva u razvoju vozila VAB te tehnološkog oslanjanja na zadnje inačice vozila VAB NG/Mk III i MRAP vozila Higuard.

Griffon koncepcijski ima dosta zajedničkog s MRAP vozilima, tj. novijom generacijom oklopljenih terenskih automobila i kamiona koji stavljaju naglasak na protuminsku zaštitu. Motor je smješten sprijeda, ispred upravljačke kabine, a iza nje se nalazi putnička kabina, odnosno teretni prostor. Čak je i raspored osovina s jednom naprijed i dvjema iza tipičan za kamione, a podvozje u velikoj mjeri dolazi iz komercijalnog civilnog sektora.

Preglednost i sigurnost

Griffon bi trebao biti zamjena za oklopni transporter VAB (Véhicule de l’Avant Blindé), ali mogućnosti su mu ipak veće (Foto: Armée de Terre)

Masa vozila iznosi oko 24,5 tona, za što je zaslužna dobra oklopna zaštita u modularnoj izvedbi, koja dostiže razinu zaštite 4 sukladno NATO-ovu STANAG-u 4569. To znači da štiti od probojnih zrna kalibra 14,5 mm na udaljenosti od 200 m i pri brzini leta zrna od 911 m/s te od krhotina topničkih granata 155 mm na udaljenosti od 30 m od detonacije, odnosno štiti posadu od eksplozije mine mase do deset kilograma. Upravljački dio kabine omogućuje odličnu vidljivost zahvaljujući velikom neprekidnom vjetrobranu od oklopljenog stakla. Sa svake su strane vrata s prozorima za vozača i suvozača ispod kojih su ljestve radi lakšeg penjanja u vozilo i silaženja. One su dosta nisko iza prednjih kotača, ali vjerojatno nisu bitno ograničenje za mobilnost vozila po mekom terenu ili preko prepreka. Preglednosti iz kabine, pa tako i sigurnosti te lakoći upravljanja, pridonosi i dobra zakošenost poklopca motora čime se smanjuje mrtvi kut ispred vozila. Teretni, tj. putnički dio kabine, nema tako dobar pogled van jer ima samo dva omanja prozora na bočnim stranama i jedan u vratima na stražnjem kraju. No, tu je od preglednosti važnija zaštita, a kako između upravljačkog dijela kabine i putničkog nema pregrada, putnici imaju i solidan pogled kroz vjetrobransko staklo. Može se primijetiti da su prototipovi Griffona koji su prikazivani do zadnjeg Eurosatorya 2018 imali po dva prozora na bočnim stranama koje su, također u početnom obliku, bile ukošene od gornje polovine naviše, a u konačnoj su izvedbi jednostavne, ravne. Glavni je način ulaska i izlaska za vojnike odnosno putnike kroz rampu na stražnjem kraju vozila. U rampu su ugrađena i klasična vrata za izlaz u slučaju nužde koja se bočno otvaraju.

Griffon prikazan na Eurosatoryu 2018 bio je u inačici oklopnog transportera koji prima ukupno deset članova posade i putnika. Posada se sastoji od vozača, ciljača na suvozačkom mjestu, zapovjednika smještenog iza vozača, a vozilo prevozi sedam vojnika. Prva tri imaju posebne otvore na krovu vozila, a iskrcajni dio ima dva nešto veća na stražnjem dijelu krova. Interijer je uređen prema najnovijem standardu, s obvezatnim sjedalima ovješenim na krovu kako bi se smanjio udarni efekt mina na posadu. Zanimljivo je rješenje primijenjeno na stalcima za držanje pušaka. Riječ je o tekstilnim futrolama s patentnim zatvaračem pričvršćenim s desne strane svakog sjedala.

Moderna oprema

Budući da je misao vodilja projekta Scorpion sveobuhvatno digitalno uvezivanje snaga, Griffon je opremljen naprednim sustavima veze, zapovijedanja i upravljanja bojištem, koji postaju standardna oprema vozila u francuskoj vojsci. Konkretno, to su gironavigacijski sustav Safran Electronics & Defense Epsilon 10, koji osigurava navigaciju neovisnu o GPS signalu, informacijski sustav SICS (Scorpion Combat Information System) i Thalesov radijski sustav CONTACT.

Od ostale opreme koja se može uočiti na predserijskim vozilima, tu su antene sustava za ometanje daljinski aktiviranih improviziranih eksplozivnih naprava, zvučni detektor pucnja Metravib SLATE i detektor laserskog zračenja. Naoružanje čini Nexterova daljinski upravljana stanica s teškom strojnicom 12,7 mm, koja je opremljena i bacačima dimnih granata sustava Galix. Vozilo ima integriranu NBK zaštitu te klimatizaciju, a za samoizvlačenje služi vitlo ugrađeno na prednjoj maski motora. Pogon čini standardni komercijalni Renaultov kamionski turbodizelski motor DXi7 snage 400 KS prilagođen korištenju većeg raspona goriva. Motor je povezan s automatskom transmisijom i neprekidno pogoni svih šest kotača, a podrazumijeva se središnji sustav regulacije tlaka u gumama. Kako bi se smanjio radijus skretanja vozila, stražnja su dva kotača upravljiva pri manjim brzinama. Za razliku od svojeg prethodnika VAB-a, Griffon nema amfibijske sposobnosti jer one očito nisu prioritet francuske vojske.

Belgijski priključak

U razvoju i testiranju novog oklopnjaka sudjelovali su i pripadnici francuskog KoV-a, kako bi se vozilo prilagodilo njihovim potrebama (Foto: Armée de Terre)

Francuska u konačnici namjerava za svoje snage nabaviti čak 1722 Griffona, od čega 780 do 2025. godine. Najveći je broj planiran u inačici oklopnog transportera, a uz njih, za prvu ruku predviđene su ambulantna te zapovjedna inačica, kao i inačica za topničke motritelje, inženjerijska te inačica za izvlačenje. S obzirom na planirani broj vozila, s vremenom su izvjesne i druge inačice. Prvi je i zasad jedini izvozni uspjeh Griffona belgijska odluka o nabavi 382 takva oklopnjaka plus 60 Jaguara za oko 1,6 milijardi eura i s isporukom od 2025. do 2030. godine. Iako KoV Belgije još uvijek koristi moderna oklopna borbena vozila Piranha III stara samo deset godina, odlučeno je da će ih zamijeniti zbog više razine kompatibilnosti s francuskom vojskom. Sklapanje belgijskih vozila radit će domaća tvrtka CMI Defence, poznata po izradi kupola, a daljinski upravljane vatrene stanice osigurat će FN Herstal.

Posebna klasa?

Kako je spomenuto, Griffon ima određenih dodirnih točaka s klasom MRAP vozila, i to po vanjskom izgledu te po korištenju komercijalnih komponenti. Međutim, ipak ga se općenito može smatrati konceptom naprednijim od MRAP-a i lakih oklopnih vozila. Razlika je u tome što Griffon odlikuje viša razina oklopne zaštite te veća nosivost i mobilnost u usporedbi s lakim oklopnim vozilima, odnosno MRAP-ovima sličnih gabarita pa je pogodan za širi raspon zadaća. Međutim, nije riječ o klasi koja bi, primjerice, bila pogodna za klasično borbeno vozilo pješaštva ili druge zadaće koje uključuju redovito djelovanje pod ozbiljnijom izravnom vatrom. Klasa je svakako primjerena za različite specijalističke zadaće (samohodni minobacači, veza, zapovjedna vozila i sl.), u pratnji srednjih i teških oklopno-mehaniziranih snaga. U tim je inačicama Griffon vjerojatno dobra alternativa skupljim borbenim vozilima prve crte jer zbog svoje mobilnosti može pratiti korak. S druge strane, alternativa je i lakim oklopnim vozilima koja teško mogu osigurati traženu kombinaciju mobilnosti, zaštite i korisnog tereta. U skupinu oklopnih vozila kojoj pripada Griffon možemo svrstati spomenuti Titus, koji je naručila češka vojska za zadaće veze i zapovijedanja. Može se usporediti i s južnoafričkim Mbombe 6 vozilom iz Paramountove obitelji koja obuhvaća velik raspon klasa kotačnih oklopnjaka. Sličan je i novoj inačici Patrijina vozila Pasi 6 x 6, zamišljenoj kao jeftinija nadopuna za borbeno vozilo AMV 8 x 8, koja stoga ima podvozje izrađeno od jednakih komponenti. Popis spomenute klase vozila time nije iscrpljen, a ne postoje ni jasne specifikacije ili definicija pa je izbor subjektivan.

Vedran SLAVER