Izaslanstvo MORH-a posjetilo tvrtku DOK-ING

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima posjetili su 29. ožujka tvrtku DOK-ING d. o. o. U postrojenjima na zagrebačkom Žitnjaku izaslanstvo su dočekali djelatnici DOK-ING-a koje je predvodio osnivač i vlasnik tvrtke Vjekoslav Majetić.
Cilj posjeta bilo je upoznavanje s dosadašnjim postignućima, aktualnim i budućim planovima tvrtke koja je svjetski poznat inovator, proizvođač i izvoznik strojeva za humanitarno razminiranje, vatrogasnih i rudarskih strojeva, a bavi se i razvojem električnih skutera te automobila. Domaćini su predstavili tehnologije i inovacije te poznate DOK-ING-ove sustave, a izaslanstvo je obišlo i proizvodne kapacitete tvrtke.
Istaknuvši zadovoljstvo uspjesima hrvatske vojne industrije, ministar Krstičević naglasio je da MORH i Vlada RH u cjelini snažno podupiru sve hrvatske tvrtke koje se bave vojnom industrijom. “DOK-ING je vrlo bitan dio te industrije. Čestitam na svim postignućima u 25 godina, vaša vizija i poduzetnost učinili su vas tvrtkom svjetske reputacije na tržištu na kojem je vrlo teško natjecati se, izvoziti i biti uspješan,” rekao je ministar te dodao da će MORH na obostranu korist i dalje razvijati partnerske odnose s hrvatskim tvrtkama.
Vjekoslav Majetić podsjetio je na činjenicu da suradnja njegove tvrtke s MORH-om i OSRH traje dugi niz godina te istaknuo: “Želimo i dalje surađivati jer ta suradnja ima posebno mjesto. DOK-ING ima poslovne kontakte i s oružanim snagama i vladama drugih zemalja gdje smo se također dokazali kvalitetom svojih proizvoda.”

Domagoj Vlahović, Foto: J. Kopi