Kadeti sudjelovali u dijeljenju paketa korisnicima pučke kuhinje na Sv. Duhu

Kadeti vojnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje sudjelovali su na humanitarnoj akciji dijeljenja paketa osnovnih živežnih namirnica korisnicima pučke kuhinje na Sv. Duhu.

“Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta redovito sudjeluju na euharistijskom slavlju i aktivnostima za mlade pa se pri zajedničkim susretima rodila spontana suradnja,” rekao je voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović te dodao kako su iznimno zahvalni kadetima na angažmanu. Pučka kuhinja franjevaca svakodnevno pripremi tristotinjak obroka, koji se podijele svima koji taj dan dođu na ručak. Posebnost je te kuhinje u tome što ne provjerava identitet korisnika, nego pomaže svakom čovjeku koji dođe.

Kadeti pučkoj kuhinji pomažu i tijekom cijele godine u vidu donacija viška hrane od užina u vojarni. Kadet narednik Jozo Lukić rekao je kako su kadeti Hrvatskoj vojnog učilišta povezani sa Župom na Sv. Duhu i upoznati s njezinim radom: “I inače surađujemo sa Župom tako da smo sretni što smo i kroz ovu akciju sudjelovali u njezinu humanitarnom radu. Pomažući drugima oplemenjujemo i sami sebe.”

Kadetkinja Valentina Bartulović istaknula je kako neki od kadeta u slobodno vrijeme volontiraju u Župi: “Svaki čovjek ima potrebu pomoći drugima, a sudjelovanjem u dobrotvornim akcijama i mi na koji sat dobivamo potreban mir.”

Kadeti su sudjelovanjem u podjeli paketa ponovno pokazali veliko srce i osjećaj za najpotrebitije. U predblagdansko vrijeme posebno su aktivni, pa su tako tijekom ovog prosinca posjetili Dom za nezbrinutu djecu Kuća sv. Terezije na zagrebačkom Vrhovcu i štićenike Caritasove Kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu blizu Dugog Sela, kojima su donirali svoje užine. Korisnicima pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Gudulićevoj ulici donirali su prikupljenu odjeću.

Doris Ravlić

Foto: Dražen Volarić