23. Memorijalni malonogometni turnir “Mario Babić”

Početkom lipnja u Zagrebu je održan 23. Memorijalni malonogometni turnir “Mario Babić”. Mario Babić prvi je poginuli branitelj iz Općine Trešnjevka, pripadnik 149. trešnjevačke brigade Hrvatske vojske.
Malonogometne ekipe na turniru mogu nastupiti jedino uz pozivnicu organizatora. U pravilu se pozivaju one koje su bile finalisti ili su osvajale okolne turnire i lige, kao i ekipe sponzora i braniteljskih udruga.
Na ovogodišnjem je turniru nastupilo 16 ekipa. Natjecanja su se održavala na terenima Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb. Posebno je zadovoljstvo izazvalo sudjelovanje malonogometne ekipe “Župa sv. Marka Križevčanina” iz istoimene crkve na Selskoj cesti u Zagrebu, koja je osvojila nagradu za fer igru i plasirala se na četvrto mjesto. U finalnom ogledu ekipa “Favele Lotos” i “Bavaria”, pobjednički je pehar uz nagrade sponzora osvojila “Bavaria” koja je pobijedila rezultatom 3 : 0.
Svečani čin otvaranja turnira pripao je predsjedniku Udruge za šport i rekreaciju “Veteran ’91” Allenu Bartošu. Na turniru su i ove godine sudjelovale Dinamove legende Krasnodar Rora, Stjepan Lamza i Slaven Zambata.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je najboljima, uručio pehar pobjedničkoj ekipi i zatvorio turnir. Turnir je od malog lokalnog natjecanja u prvom izdanju 1994. godine prerastao u natjecanje šireg značenja te se održava u spomen na sve branitelje koji su dali život za hrvatsku slobodu.

Krešimir Babić