23. tradicionalni Malonogometni turnir “Bojnik Tihomir Klobučar”

Prvo mjesto osvojila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

 

Povodom obilježavanja 27. obljetnice Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” održan je 17. i 18. listopada na vanjskim terenima Javne ustanove Sportski objekti Požega 23. tradicionalni Malonogometni turnir “Bojnik Tihomir Klobučar”.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, pobijedivši u finalu ekipu Gardijske mehanizirane brigade. Središte za temeljnu obuku u borbi za treće mjesto pobijedilo je ekipu Pukovnije Vojne policije.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Gardijske mehanizirane brigade

 

Proglašenju pobjednika nazočili su članovi Udruge ratnih veterana 1. gbr “Tigrovi”, koji su u vojarni “123. brigade HV” u Požegi sa zapovjednikom DŠ-a pukovnikom Zdenkom Šakotom zapalili svijeću ispred spomen-obilježja stožernom brigadiru Damiru Tomljanoviću Gavranu. Tijekom poslijepodneva članovi Udruge ratnih veterana 1. gbr “Tigrovi” odigrali su revijalnu utakmicu s djelatnicima Dočasničke škole.

3. mjesto – STO Središte za temeljnu obuku

 

Turnir nosi ime bojnika Tihomira Klobučara, djelatnika Dočasničke škole stradalog u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Dana 6. kolovoza 1995. načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske zapovjedio je da se iz sastava DŠ-a pošalje dvanaest zapovjednika vodova i desetina kao ispomoć 145. brigadi. Tihomir Klobučar poginuo je 7. kolovoza kao zapovjednik satnije u sastavu 145. brigade u akciji oslobađanja Kostajnice i Dvora na Uni. U središtu Dvora na raskrižju Dvor – Glina pogođen je snajperskim hicem i ubrzo preminuo od posljedica ranjavanja. Tihomiru Klobučaru posmrtno je dodijeljen čin bojnika.

Mario Trnokop

Foto: Mario Trnokop, Mario Jalšovec