Mini natjecanje Prvi za Hrvatsku 2017

U sklopu natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH Prvi za Hrvatsku 2017, koje se održava na vojnom poligonu “Crvena zemlja” i području Knina, provedena je hvalevrijedna civilno-vojna suradnja.
Pripadnici OSRH do početka natjecanja uredili su dječja igrališta u sklopu četiriju kninskih gradskih vrtića, a Grad Knin organizirao je humanitarnu akciju kojom su prikupljena sredstva za opremanje novouređenih igrališta.
Na sportskom kompleksu NK Dinara organizirano je 18. svibnja mini natjecanje za djecu vrtićke dobi. Mališani su uz pomoć pripadnika Oružanih snaga RH prolazili mini stazu sa zaprekama postavljenu po uzoru na natjecanje Prvi za Hrvatsku 2017.
U sklopu ovogodišnjeg natjecanja Prvi za Hrvatsku na kompleksu NK Dinara postavljen je taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme. Posjetiteljima je prikazana borbena i neborbena tehnika te oprema i naoružanje pripadnika OSRH i MUP-a RH. Na promidžbenom štandu OSRH  predstavljeni su projekti privlačenja osoblja u OSRH, studijski programi na HVU-u “Dr. Franjo Tuđman”, projekt Postani pilot te program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

OJI, Foto: OSRH / Stjepan Brigljević