Ministar Krstičević u radnom posjetu Zapovjedništvu za potporu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević boravio je 9. studenog u radnom posjetu Zapovjedništvu za potporu u zagrebačkoj vojarni “Croatia”, zajedno sa suradnicima i u pratnji zamjenika načelnika GS OSRH general-pukovnika Drage Matanovića te ostalih visokih časnika.
Posjet je počeo počasnim postrojavanjem Bojne za opću logističku potporu ZzP-a. Zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul u prostorima Zapovjedništva ministru je zaželio dobrodošlicu i održao prezentaciju o Zapovjedništvu. Ministar je zatim obišao Operativno središte te vojarnu i prostore za život i rad vojnika, dočasnika i časnika. Imao se tako priliku pobliže upoznati s radom i postojećim stanjem u ZzP-u te razgovarati s ljudima koji ondje svakodnevno rade i borave.
Ministar obrane rekao je kako mu je iznimno drago biti u tom okruženju te je svoje ime i u ime svih suradnika okupljenima uputio pozdrave pri prvom službenom susretu. Ministar Krstičević za svoj je prvi radni posjet na toj dužnosti odabrao upravo ZzP koji u potpori OSRH pokriva vrlo širok opseg zadaća. “Vi ste pokretač Oružanih snaga i od vas tražim spremnost i sposobnost za sve zadaće, a vaša profesionalnost je ključ,” rekao je ministar i dodao kako danas domoljublje, uz poštivanje vrijednosti Domovinskog rata, vidi kroz rad, trud, znanje, izvrsnost, solidarnost i poštivanje zakona.
Ministar je naglasio da mu je vrlo važan čovjek – vojnik, dočasnik i časnik, odnosno njihovi uvjeti rada i standard. “Čast mi je i ponos biti ministrom obrane, ali tu je također i odgovornost za procese i zadaće koje moramo napraviti, a koje su pred nama,” zaključio je ministar prilikom posjeta ZzP-u.
Petra Kostanjšak
Foto: Josip Kopi