Završni godišnji sastanak u Zapovjedništvu za potporu

Na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” održan je 15. prosinca godišnji sastanak zapovjednika Zapovjedništva za potporu sa zapovjednicima postrojbi.
Uz zapovjednika ZzP-a general-bojnika Mladena Fuzula, sastanku su nazočili načelnici odjela Stožera ZzP-a, zapovjednici i zamjenici zapovjednika postrojbi, prvi dočasnici postrojbi ZzP-a, ravnatelji zavoda Vojnog zdravstvenog središta te zapovjednici vojnoskladišnih kompleksa, opslužništava vojarni, satnija i samostalnih vodova.
General Fuzul istaknuo je glavna postignuća u 2017. te iznio zadaće i smjerove razvoja Zapovjedništva za potporu u 2018. godini.
Nakon sastanka slijedila je svečanost uručenja izvoda odluka o promaknućima u čin dočasnika OSRH te uručenja nagrada i pohvala najboljim vojnicima i dočasnicima Zapovjedništva za potporu od rujna do studenog 2017. godine.
Organizirano je i prigodno druženje uz sportsko natjecanje u streljaštvu. Od ukupno prijavljenih deset ekipa treće mjesto osvojila je ekipa Remontnog zavoda, drugo je pripalo ekipi Logističkog operativnog središta, a prvo ekipi Doma zapovjedništva Zapovjedništva za potporu. Najbolji strijelac u pojedinačnoj kategoriji bila je stožerna narednica Marijana Špirelja, pripadnica Doma zapovjedništva ZzP-a. Nagrade su osvojili i najuspješniji pripadnici ZzP-a u sportskim disciplinama. Za prvo mjesto u disciplini provjere tjelesne spremnosti u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji nagradu je dobila poručnica Danijela Vrhovski, pripadnica Vojnog zdravstvenog središta. Za osvojeno drugo mjesto na tradicionalnoj veslačkoj regati kutera Hrvatske ratne mornarice nagrađena je ekipa Zapovjedništva za potporu. Nagradu je u ime ekipe preuzeo njezin voditelj poručnik Emanuel Baković.
Na sastanku je istaknuta važnost informiranja podređenih zapovjednika postrojbi o težišnim zadaćama i budućim izazovima te je postignuta nužna sinergija zapovjednika postrojbi i Stožera Zapovjedništva ZzP-a u realizaciji postavljenih zadaća u idućem razdoblju. General Fuzul zahvalio je na kraju svečanosti svima na zalaganju i radu tijekom 2017., zaželjevši im čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu godinu.

Ines Benković
snimio Josip Cebić