Obilježena 14. obljetnica Zapovjedništva za potporu

U vojarni “Croatia” obilježena je 3. svibnja 14. obljetnica ustrojavanja i djelovanja Zapovjedništva za potporu i punih 25 godina djelovanja sustava logistike u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Svečanosti je uz načelnika Stožera – zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadira Željka Dadića nazočio načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Mirko Šundov, pomoćnik ministra obrane za personalne poslove Zoran Piličić, biskup u miru mons. Juraj Jezerinac, načelnici stožera – zamjenici  zapovjednika grana OSRH, predstavnici grana i zapovjedništava OSRH, zapovjednici pristožernih postrojbi, prvi dočasnik OSRH i prvi dočasnici grana, djelatni i umirovljeni pripadnici ZzP-a i brojni drugi.
Načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Mirko Šundov uputio je pripadnicima ZzP-a čestitke u povodu 14. obljetnice utemeljenja te im u svoje ime i u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH zahvalio na doprinosu. “Vaše kvalitete poput stručnosti, visokoprofesionalnog odnosa prema vojnom pozivu, kao i umijeće prilagodbe i primjene stečenih iskustava i znanja, dovele su sustav logistike Oružanih snaga na novu, višu i efikasniju razinu, a upravo je djelotvorna logistička organizacija osnovni preduvjet konačnog uspjeha,” istaknuo je u svojem govoru general Šundov.
Načelnik Stožera – zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Željko Dadić čestitao je pripadnicima ZzP-a njihov dan te istaknuo: “Značaj je ove organizacijske cjeline Oružanih snaga u tome što je, usprkos smanjenim financijskim resursima te sve većim i složenijim zahtjevima, ponajprije radom i zalaganjem svojih pripadnika uspješno provela većinu planiranih aktivnosti te izvršila sve zapovjeđene zadaće.”
Brigadir Dadić čestitao je djelatnim i umirovljenim pripadnicima ZzP-a 14. obljetnicu djelovanja te im zahvalio na doprinosu razvoju najveće logističke organizacije u Oružanim snagama RH.
Na svečanom obilježavanju najistaknutijim su pripadnicima ZzP-a uručene pohvale i nagrade ministra obrane, načelnika Glavnog stožera i zapovjednika ZzP-a, a u kapelici sv. Antuna i Sv. obitelji služena je misa koju je predvodio biskup u miru mons. Juraj Jezerinac. Izaslanstvo ZzP-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomeniku poginulim pripadnicima 1. gbr u vojarni “Croatia”. Svečanost je nastupom uveličala i Klapa “Sveti Juraj” HRM-a.

OJI, Foto: Stjepan Brigljević