General Fuzul preuzeo dužnost zapovjednika Zapovjedništva za potporu

Preuzimanje dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za potporu između načelnika Stožera  zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadira Željka Dadića i  general-bojnika Mladena Fuzula održano je 18. srpnja u vojarni ”Croatia“ u Zagrebu.Uz načelnika GS OSRH generala zbora Mirka Šundova, primopredaji su nazočili i glavni inspektor obrane general-bojnik Slaven Zdilar, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije brigadni general Ivica Kinder, direktor Glavnog stožera OSRH kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednici grana Oružanih snaga RH i drugi.
General Šundov zahvalio je brigadiru Dadiću na časnom obavljanju dužnosti u protekla tri mjeseca. Čestitao je generalu Fuzulu na do sada obavljanim dužnostima te je istaknuo kako će on novu dužnost kao iskusni ratnik i vojnik sigurno obnašati s predanošću jer zna koliko je logistika važna za uspješno vođenje svih operacija. ”Sigurno ste u vrijeme Domovinskog rata još dok ste bili u 112. brigadi i kao zapovjednik operativnih grupa Zadar i Zapad u operacijama Oluja i Maestral i osobno imali priliku spoznati koliko smo svi ovisni o dobroj logističkoj potpori. Vaše iskustvo na visokim dužnostima unutar Oružanih snaga, izrazite organizacijske  i vojničke sposobnosti te završene najviše vojne škole, jamstvo su uspješnog zapovijedanja Zapovjedništvom za potporu,“  istaknuo je general Šundov.
General-bojnik Mladen Fuzul zahvalio je na ukazanom povjerenju i imenovanju na ovu odgovornu dužnost upravljanja i zapovijedanja jednim od najkompleksnijih segmenata OSRH. Istaknuo je kako će težište angažiranja Zapovjedništva za potporu biti usmjereno na realizaciju ciljeva koje pred logistički sustav postavlja Dugoročni plan razvoja OSRH te na osiguranje kontinuirane i pouzdane logističke spremnosti i potpore Oružanim snagama u svim njihovim misijama i zadaćama, uz istodobnu racionalizaciju logističke potpore i optimizaciju logističkih procesa. General Fuzul također je zahvalio pripadnicima Zapovjedništva za potporu, istaknuvši kako uspjesi ovog Zapovjedništva ne bi bili ostvareni bez njihova truda, stručnosti, zalaganja i odricanja.
General-bojnik Mladen Fuzul je rođen 27. prosinca 1966. u Zadru. Završio je Studij turizma i kulture, diplomirani je komunikolog. Pristupio je Oružanim snagama RH 1991. godine. Na početku Domovinskog rata obnašao je dužnost zapovjednika voda u 112. brigadi HV-a Zadar. U završnim operacijama uspostave teritorijalne cjelovitosti RH Oluja i Maestral 1995. godine zapovijeda operativnim grupama Zadar i Zapad. Tijekom 2004. bio je polaznik Ratne škole ”Ban Josip Jelačić“, a nakon izobrazbe imenovan je zapovjednikom 4. gardijske brigade Knin. Obnašao je niz odgovornih dužnosti u Oružanim snagama. Imenovan je 2004. godine zapovjednikom 4. gardijske brigade Knin,  2007. zapovjednikom Gardijske motorizirane brigade Knin, a 2012. godine postao je načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske. Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicama domovinske zahvalnosti te medaljama ”Iznimni pothvat“ i ”Oluja”.

OJI Foto: S. Brigljević