Na HVU-u počeo Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” počela je 27. siječnja izobrazba 18. naraštaja Tečaja strategijskog planiranja.

Tečaj je otvorio dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić, a voditelj je nastavnik obrane i nacionalne sigurnosti na Katedri strategije brigadir Božo Vukasović. Pohađa ga dvadeset polaznika iz Ministarstva obrane, Glavnog stožera i Hrvatske vojske.

Cilj i zadaća Tečaja je usustaviti i proširiti znanja i vještine iz područja planiranja na strateškoj razini te shvaćanje interakcije niza struktura, funkcija i procesa koji se odvijaju u formuliranju strategije i izboru načina njezina ostvarenja. Usto, cilj je spoznati znanstveni pristup u strategijskom upravljanju organizacijom i odlučivanju te unaprijediti sposobnosti planiranja kroz radionice o zadanim temama.

Predavanja izvode predavači s HVU-a, iz MORH-a i sveučilišne zajednice, a nastavljaju se raspravama i radionicama na kojima sudjeluju polaznici, koji tako mogu čuti različita iskustva i poglede na strategiju i stratešku razinu. Tečajem se potiče kritičko i kreativno promišljanje u formuliranju strategije te se očekuje doprinos svakog polaznika.  

Zdravko Lovašen

Foto: Marija Sever