Na HVU-u započeo Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu ”Dr. Franjo Tuđman“ 23. rujna započela je izobrazba 17. naraštaja Tečaja strategijskog planiranja, koji je otvorio dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić uz nazočnost voditelja tečaja, nastavnika obrane i nacionalne sigurnosti na Katedri strategije brigadira Bože Vukasovića.

Tečaj pohađa dvadeset polaznika iz MORH-a, GS-a  i OSRH te MUP-a, a cilj je sistematizirati i proširiti znanja i vještine iz područja planiranja na strateškoj razini te shvaćanje interakcije niza struktura, funkcija i procesa koji se odvijaju u formuliranju strategije i izboru načina njezina ostvarenja, kao i spoznati znanstveni pristup u strategijskom upravljanju organizacijom i odlučivanju kao i unapređivanje sposobnosti planiranja kroz radionice po zadanim temama.

Predavači su s Hrvatskog vojnog učilišta, iz Ministarstva obrane i sveučilišne zajednice, a nakon predavanja su rasprave i radionice u kojima sudjeluju svi polaznici te tako imaju priliku čuti različita iskustva i poglede na strategiju i stratešku razinu. Tečajem se također potiče kritičko i kreativno promišljanje u formuliranju strategije te se očekuje doprinos svakog polaznika.  

Tekst: Zdravko Lovašen

Foto: Marija Sever