Najbolji instruktori i polaznici 2017./2018.

poručnica Anamaria Ćurković, djelatnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – najbolja polaznica 22. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe – zrakoplovstvo
Izobrazba je bila naporna, ali želja za letenjem motivirala nas je sve da je završimo. Čast mi je što sam proglašena najboljom polaznicom, ali i što sam bila dijelom ovog naraštaja. Budućim naraštajima poručila bih da daju sve od sebe tijekom cijele obuke. Nije bitno samo letenje, bitno je i izgraditi se kao osoba i kao vojnik.

stožerna narednica Lidija Lukša, logistički dočasnik u Zapovjedništvu za potporu – najbolja polaznica 16. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe
Ova je izobrazba kruna u karijeri svakog dočasnika. Bila je zahtjevna, ali rezultati su vidljivi. Kao najveću vrijednost izobrazbe izdvojila bih zajednički rad svih polaznika, bez kojeg pojedinačni uspjesi ne bi bili mogući. Svoj uspjeh zahvaljujem njihovoj potpori, kao i potpori svoje obitelji. Već sam 27 godina u Hrvatskoj vojsci i na ovaj sam rezultat jako ponosna.

vojnik Dražen Čarapar, pripadnik Inženjerijske pukovnije – najbolji polaznik 17. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe
Tijekom izobrazbe usvojio sam brojna znanja vezana za vojnu struku. Nisam očekivao da ću toliko puno naučiti. Bilo je zahtjevno, ali mislim da sam dobro usvojio sve gradivo. Zahvaljujem svima koji su mi pružili priliku i odabrali me za najboljeg polaznika. Puno mi to znači i osjećam se posebnije zbog toga. Budućim naraštajima poručio bih da rade na svojoj tjelesnoj kondiciji, da se zalažu na predavanjima te slušaju predavače i usvajaju znanje koje im oni mogu ponuditi.

poručnik bojnog broda Stipe Mornar, zapovjednik raketne topovnjače RTOP-11 ”Kralj Petar Krešimir IV.“ Divizijuna za površinsko djelovanje Hrvatske ratne mornarice – najbolji polaznik 26. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe
Vrijednost izobrazbe bila je u tome što su nam prezentirane činjenice iz raznih izvora, a polaznik je sam mogao na temelju toga formirati mišljenje. Moj je naraštaj vrijedno radio godinu dana i drago mi je što sam izabran za njegova najboljeg pripadnika. Smatram da bi svi polaznici Hrvatskog vojnog učilišta ”Dr. Franjo Tuđman“ trebali težiti tome da postanu najbolji polaznici te dati sve od sebe da taj cilj i ostvare. Budućim naraštajima poručio bih da maksimalno iskoriste vrijeme provedeno na izobrazbi. Puno im se sadržaja nudi, a na njima je da odaberu ono što ih najviše zanima te da tih godinu danas provedu pridonoseći sebi i svojoj karijeri.

narednik Dean Čikvar, instruktor Dočasničke škole ”Damir Tomljanović Gavran“ – najbolji instruktor
Ponosan sam i iznimna mi je čast što sam među ostalim izvrsnim instruktorima Dočasničke škole proglašen najboljim. Zadovoljan sam jer je prepoznat moj trud i zalaganje. Trudit ću se nastaviti kvalitetno prenositi svoje znanje i iskustvo na polaznike Dočasničke škole.

narednik Damir Sertić, prvi dočasnik voda 2. satnije Pukovnije Vojne policije – najbolji polaznik 38. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe
Drago mi je što sam kao pripadnik Vojne policije imao priliku biti dio ove izobrazbe, koja je još jedan iskorak, izazov i novo iskustvo u mojoj karijeri. Iznimno sam zadovoljan svim predavačima-instruktorima. Bila mi je čast surađivati s njima.
Svaka izobrazba pruža mogućnost proširenja postojećih znanja i prijateljstava te stjecanja novih. Vjerujem da će mi sva stečena znanja i vještine koristiti u daljnjem radu, ali i omogućiti profesionalni razvoj unutar OSRH.

skupnik Boris Andžaković, vođa skupine Gardijske mehanizirane brigade – najbolji polaznik 53. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe
Završetak izobrazbe daljnja mi je motivacija ne samo za moj osobni napredak u okviru OSRH, već i za napredak moje postrojbe, kojoj ću prenositi znanja stečena na ovoj razini. Izobrazba je bila izrazito zahtjevna, ali ishodi učenja bili su realni i dostižni. Motivirani instruktori dali su velik doprinos našoj izobrazbi. Na svakom se školovanju uvijek nauči nešto novo. Na taj način upotpunimo i nadogradimo svoja znanja i sposobnosti koja će nam koristiti u daljnjem radu i usavršavanju u OSRH.

Iva Gugo
Foto: Mladen Čobanović, Mario Jalšovec