Najbolji vojnici i dočasnici travnja, svibnja i lipnja

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručio je početkom kolovoza na prigodnoj svečanosti priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima travnja, svibnja i lipnja 2019. godine

Svečanosti u GS OSRH uz generala Šundova nazočili su i načelnik Provedbenog odjela – izvršni časnik načelnika GS OSRH brigadir Siniša Ciglenečki, zamjenik načelnika Personalne uprave GS OSRH brigadir Nenad Samardžić, o. d. prvog dočasnika OSRH časnički namjesnik Michael Fanuko i prvi dočasnici postrojbi nagrađenih.

Priznanja za postignute izvanredne rezultate primili su:

  • najbolji dočasnik travnja – stožerni narednik Alojz Ferek
  • najbolji vojnik svibnja – vojnik Milorad Jelisavac
  • najbolji dočasnik svibnja – nadnarednica / VS Ljuba Vilušić
  • najbolji vojnik lipnja – pozornik Darko Vladić.

Zbog sudjelovanja u NATO-ovoj misiji Odlučna potpora u Afganistanu, priznanja za izvanredne rezultate postignute u radu nisu mogli primiti najbolji vojnik travnja razvodnik Hrvoje Kalaica i najbolji dočasnik lipnja stožerni narednik Krešimir Krešić, te će im biti uručena po povratku u domovinu.

Na svečanosti je uručeno i priznanje za najboljeg dočasnika siječnja 2019. godine. Skupnik Josip Begović zbog sudjelovanja u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj nije mogao nazočiti uručenju u svibnju.

Nagrađeni pripadnici priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima OSRH.

General Šundov pohvalio je njihova postignuća te im čestitao i zahvalio u ime svih pripadnika OSRH. Istaknuo je važnost Dočasničkog lanca potpore OSRH te zatražio da se i nadalje njeguje ta tradicija i odabir najboljih. “Posebno mi je drago vidjeti kako su pojedinci ovdje prepoznati već na samom početku karijere i to je ono čemu treba težiti. Lijepo je vidjeti ovaj spoj mladosti i iskustva te bih posebno naglasio kako našu vojsku, uz profesionalnost, krasi i velika ljudskost.” Načelnik je na kraju svim nagrađenim zaželio uspjeh u radu.

OJI OSRH