Najboljim vojnicima i dočasnicima priznanja za profesionalan rad

Šestorici pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeno je najboljim vojnicima i dočasnicima travnja, svibnja i lipnja, a priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH….

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, 23. kolovoza uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima travnja, svibnja i lipnja 2018. Svečanost je u pratnji prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Marija Mateljića i prvih dočasnika postrojbi iz kojih dolaze nagrađeni priređena u prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga RH u Zagrebu.
Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svojem radu primili su: najbolji vojnik travnja 2018. razvodnik Saša Mlinarević, najbolji dočasnik travnja 2018. desetnik vojni specijalist Stanislav Dujmović, najbolji vojnik svibnja 2018. razvodnik Boban Kljajić, najbolji dočasnik svibnja 2018. nadnarednik Siniša Rebić, najbolji vojnik lipnja 2018. vojnik Tomislav Kovačević, najbolji dočasnik lipnja 2018. nadnarednik vojni specijalist Vatroslav Drmić.
Šestorica pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeno je najboljim vojnicima i dočasnicima, a priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH.
Razvodnik Saša Mlinarević, pripadnik Pukovnije Vojne policije, tijekom travnja obnašao je dužnost člana osiguranja unutarnje službe u 2. sVP Karlovac kao i član dežurne autoophodnje 2. sVP Karlovac te član Tima VP-a Slunj. Svoje je zadaće obavio na visokoj razini i bez propusta u radu, a svoje slobodno vrijeme koristi kako bi usvojio nova znanja za što kvalitetniju provedbu svih zadaća. Razvodnik Mlinarević odgovorno je i profesionalno postupao te odradio sve zadaće koje su mu zapovjeđene te primjerom pokazao rad pripadnika Vojne policije u obnašanju izvanrednih i zahtjevnih zadaća. U poštovanju reda, stege kao i pravila o izgledu razvodnik Mlinarević može poslužiti kao pozitivan primjer kolegama u postrojbi.

Desetnik vojni specijalist Stanislav Dujmović trenutačno je pripadnik 8. HRVCON-a u misiji Odlučna potpora u Afganistanu, na dužnosti automehaničara. Svojim profesionalizmom te odnosom prema zadaćama održavanja vozila koja su na zaduženju FP vodova u kratkom razdoblju pokazao se primjerom što su posebno prihvatili svi vojnici i dočasnici, pripadnici OSRH i pripadnici iz sastava C-PLT naši partneri iz Crne Gore. Uvijek je dostupan za sve vrste popravaka i održavanja vozila i ostale opreme. Desetnik Dujmović primjer je kako treba raditi i pristupati svakoj zadaći hrvatski dočasnik u području misije i u domovini.
Razvodnik Boban Kljajić, pripadnik Pukovnije Vojne policije, 25. svibnja 2018. na dionici autoceste A3 u blizini odmorišta “Sredanci”, a prilikom povratka sa službene zadaće uočio je civilno osobno vozilo kako se nekontrolirano kreće te svojim radnjama dovodi u izravnu opasnost sebe, druge sudionike u prometu i sigurnost dežurne autoophodnje Vojne policije čiji je pripadnik. Razvodnik Kljajić i član ophodnje posumnjali su da nešto nije u redu s vozačem civilnog vozila. Došavši paralelno s civilnim vozilom, uočili su kako njegov vozač u više navrata spušta glavu na upravljač vozila i prsa, nakon čega je razvodnik Kljajić shvatio kako nešto nije u redu s vozačem te da je u pitanju bolest, umor ili nešto slično. Kako bi spriječio vrlo vjerojatnu prometnu nesreću i stradavanje vozača, ali i drugih sudionika u prometu, razvodnik Kljajić je donio odluku da civilno vozilo na siguran način zaustavi dajući zvučne i svjetlosne signale na službenom vozilu te je vojnopolicijskom stop palicom usmjerio i zaustavio vozilo na nadolazećem odmorištu “Sredanci”. Nakon zaustavljanja vozila i dolaska do njega, vozač je pokušavao izići iz vozila te je naposljetku pao na tlo pri čemu je bilo vidljivo da je u vidno alkoholiziranom stanju. Razvodnik Kljajić upoznao je vozača o razlozima zaustavljanja pri čemu je vozač pristao na suradnju te putem službenog komunikacijskog radijskog uređaja obavijestio dežurnog 3. satnije VP-a o događaju.
Nadnarednik Siniša Rebić, pripadnik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” u provedbi izobrazbe 12. naraštaja IRV-a, uz svoju dužnost višeg instruktora, mijenjao je voditelja IRV-a i vodio skupinu polaznika te je besprijekorno vodio brigu o njima i provodio nastavu. U izobrazbi je bio suradnik u nastavi u pet predmeta te proveo ukupno 106 sati nastave i vježbi u terenskim uvjetima.
Nadnarednik Rebić, tijekom svibnja 2018. posebno se istaknuo kao zamjenik voditelja IRV-a u pripremi materijala i organizaciji provedbe izobrazbe i kao logistički dočasnik. Navedenu izobrazbu proveo je stručno i kvalitetno te svoje znanje i vještine iznimno kvalitetno prenio na polaznike. Neprekidno je težio razvijanju znanja i vještina kod polaznika iz područja vođenja, ali i iz ostalih programskih područja. Besprijekorno je vodio brigu o polaznicima kroz konzultacije i o njihovoj pripremi za nastavu i vježbe.

Vojnik Tomislav Kovačević, pripadnik Topničko-raketne pukovnije HKoV-a u vježbi Kuna 18 bio je u ulozi zapovjednika osiguranja paljbenih položaja u području strelišta za gađanje topničkim naoružanjem. Prilikom obilaska paljbenih položaja postrojbe zamjenika zapovjednika HKoV-a brigadnog generala Borisa Šerića i zapovjednika Bojne vojnik Kovačević predao je odličan prijavak generalu o stanju sredstava i pripadnika u području njegove odgovornosti.
Nadnarednik vojni specijalist Vatroslav Drmić, pripadnik Počasno-zaštitne bojne, prepoznat je kao vrhunski strijelac i poznavatelj streljaštva te je time zaslužio mjesto u osmeročlanoj reprezentaciji MORH-a i OSRH za sudjelovanje na Svjetskom vojnom prvenstvu u streljaštvu u Thunu u Švicarskoj od 29. svibnja do 6. lipnja 2018. Ostvario je zapažene rezultate u disciplinama MRF (Military Rapid Fire) i CF (Center Fire) ušavši u finale obiju disciplina.
Nakon povratka s natjecanja u Švicarskoj, od 11. do 14. lipnja 2018. sudjelovao je kao predstavnik Počasno-zaštitne bojne na 23. prvenstvu OSRH u streljaštvu koje je održano na Automatskom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu gdje je osvojio prvo mjesto u disciplini MRF (Military Rapid Fire) te prvo mjesto u ukupnom pojedinačnom poretku.
General Šundov je tijekom razgovora s najboljim vojnicima i dočasnicima pohvalio sve nazočne na njihovim postignućima te im čestitao i zahvalio u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH.

OJI


Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svojem radu primili su: najbolji vojnik travnja 2018. razvodnik Saša Mlinarević, najbolji dočasnik travnja 2018. desetnik vojni specijalist Stanislav Dujmović, najbolji vojnik svibnja 2018. razvodnik Boban Kljajić, najbolji dočasnik svibnja 2018. nadnarednik Siniša Rebić, najbolji vojnik lipnja 2018. vojnik Tomislav Kovačević, najbolji dočasnik lipnja 2018. nadnarednik vojni specijalist Vatroslav Drmić.