Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2019.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov na prigodnoj je svečanosti 24. travnja uručio priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima siječnja, veljače i ožujka. Uz načelnika Glavnog stožera, svečanosti je nazočio i načelnik Provedbenog odjela – izvršni časnik NGS-a brigadir Siniša Ciglenečki, pukovnik Ante Čokolić iz Personalne uprave GS-a, o. d. prvog dočasnika časnički namjesnik Michael Fanuko te prvi dočasnici postrojbi nagrađenih.

Najbolji vojnik siječnja je razvodnik Ivica Kovačević. Najbolji vojnik veljače je razvodnik Ivica Glavinović, a dočasnik narednik Jurica Šarić.

Najbolji vojnik ožujka je razvodnik Siniša Kovačić, a dočasnik nadnarednik Ante Pavić.

Priznanje za najboljeg vojnika studenog 2018. primila je pozornica Iva Balaž, koja nije mogla nazočiti svečanosti u siječnju ove godine.

Priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH. General Šundov pohvalio je njihova postignuća te im čestitao i zahvalio u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH. Istaknuo je važnost uloge Dočasničkog lanca potpore za funkcioniranje OSRH, a posebno u čuvanju i promoviranju vrijednosti hrvatskog vojnika u svakodnevnom obnašanju dužnosti. “To su one vrijednosti zbog kojih ste vi ovdje danas nazočni proglašeni najboljim vojnicima i dočasnicima. Hvala vam na tome i budite i nadalje primjer svim pripadnicima pobjedničke Hrvatske vojske,” poručio je.

Tekst i foto: KNGS