Obuka MOV CON tima Bojne za opću logističku potporu ZzP-a

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi provedeno je krajem veljače osposobljavanje pripadnika Desetine za upravljanje prometom (Movement control – MOV CON) Bojne za opću logističku potporu ZzP-a za sudjelovanje na međunarodnoj vojnoj vježbi Capable Logistician 2015.
Obuku su proveli nastavnici i instruktori Odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe, a obuhvaćala je prometni izvid cestovnih pravaca, temeljno korištenje alata za logističko izvješćivanje (LOGREP) i programe sigurne i terenske vožnje. Provedena je dijelom po cestovnim pravcima Požeško-slavonske županije, a dijelom u informatičkoj učionici Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi te na logističkom vježbalištu “Glavica”.
Nakon provedene obuke polaznici su osposobljeni za zadaće na spomenutoj međunarodnoj vježbi kao dio međunarodne integrirane logističke postrojbe za koordinaciju i nadzor prometa (Movement Control Multinational Integrated Logistic Unit – MOV CON MILU).
Obuku su u potpunosti svladala četiri polaznika. Voditelj obuke bojnik Boris Galić zaželio im je na kraju puno uspjeha na vježbi Capable Logistician 2015 te uručio potvrde o osposobljenosti.