Obuka iz uporabe višenamjenske interventne palice tonfa

Sukladno Planu obuke 3. satnije VP-a Pukovnije VP-a, u vojarni 3. gardijske brigade “Kune” u Đakovu instruktori Interventne jedinice policije PU osječko-baranjske proveli su od 6. do 15. studenog obuku pripadnika 3. satnije VP-a temeljem Programa stručnog usavršavanja za policijske službenike Interventne policije. Obuka se odnosila na stručno usavršavanje poznavanja, namjene i uporabe višenamjenske interventne palice tonfa.
Riječ je o palici koja je u uporabi u Pukovniji VP-a, a samo pripadnici koji su prošli obuku i položili ispit mogu je koristiti za aktivni i pasivni otpor, samoobranu te za skupna postupanja.
Teorijski i praktični dio ispita održan je 16. studenog u službenim prostorijama 3. satnije VP-a, a položilo ga je svih 11 polaznika.
U nazočnosti Gordana Vlahovića – pomoćnika zapovjednika Zapovjedništva Interventne policije MUP-a RH, Ladislava Becea – načelnika PU osječko-baranjske, Slavka Hojsaka – zapovjednika Interventne jedinice policije PU osječko-baranjske, pukovnika Josipa Beljana – načelnika Stožera Pukovnije VP-a te bojnika Antuna Pažina – zapovjednika 3. satnije VP-a, polaznicima su 23. studenog uručene diplome za uspješno završen tečaj Interventna palica tonfa.
Pripadnici postrojbe koji su uspješno završili obuku i položili ispit ovlašteni su i osposobljeni nositi višenamjensku interventnu palicu tonfa prilikom izvršavanja vojnopolicijskih zadaća. Važno je napomenuti kako će se vještine njezine uporabe za različite namjene nastaviti nadograđivati, kako bi se kontinuiranom specijalističkom obukom znanja i vještine podignuli na višu razinu situacijske efikasnosti.

OJI