Polaznici iz Sjeverne Makedonije obilježili Dan nacionalnog ustanka

Polaznici iz Republike Sjeverne Makedonije koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” obilježili su 10. listopada Dan nacionalnog ustanka u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Obilježavanju je nazočio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić, djelatnici i polaznici Ratne škole, Zapovjedno-stožerne škole i Visoke dočasničke izobrazbe te ministar savjetnik i privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Sjeverne Makedonije u RH Nazif Djaferi i parohijski svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojerej Kirko Velinski.

Povodom obilježavanja Dana nacionalnog ustanka nazočnima se u ime polaznika iz Sjeverne Makedonije prigodno obratio brigadir Zlate Stojanovski, polaznik 22. naraštaja Ratne škole, a brigadni general Ivan Turkalj čestitao im je jedan od najznačajnijih makedonskih praznika.

Na HVU-u se trenutačno školuje četvero polaznika iz Sjeverne Makedonije: po jedan u Ratnoj školi, Zapovjedno-stožernoj školi i na Visokoj dočasničkoj izobrazbi te jedna kadetkinja.

Ratna škola

Foto: Marija Sever