Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe u posjetu ZSS-u

Polaznici 20. naraštaja Visoke dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” predvođeni voditeljem časničkim namjesnikom Sinišom Šurminom i višim instruktorom časničkim namjesnikom Željkom Vuksanovićem boravili su 11. i 12. travnja u Zapovjedništvu specijalnih snaga u Delnicama. Riječ je o prvom posjetu u sklopu predmetne nastave Taktičke operacije.

Polaznike je primio zapovjednik ZSS-a brigadir Ivan Miloš. Istaknuo je, među ostalim, važnost i ulogu Dočasničkog lanca potpore i u Zapovjedništvu specijalnih snaga i općenito u OSRH. Obnašatelj dužnosti prvog dočasnika ZSS-a održao je prezentaciju o trenutačnom ustroju, području razmještaja ustrojstvenih cjelina ZSS-a, obukama, međunarodnoj vojnoj suradnji, dosadašnjem sudjelovanju u misijama i operacijama potpore miru, kao i predavanje o specijalnim operacijama.

Drugi dan posjeta započeo je odavanjem počasti na posljednjem počivalištu prvog dočasnika ZSS-a časničkog namjesnika Alena Janeša. Predstavnici ZSS-a i Visoke dočasničke škole zatim su u vojarni, kod križa ispred spomen-sobe, odali počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, pripadnicima specijalnih postrojbi. Polaznike je s djelovanjem Vojne kapelanije upoznao don Željko Savić, a o nastanku spomen-sobe govorila im je časnica za odnose s javnošću.

U sklopu nastavnog posjeta slijedilo je predavanje Rad Dočasničkog lanca potpore u Zapovjedništvu specijalnih snaga, koje je održao o. d. prvog dočasnika.

OJI