Potpisan Sporazum o suradnji HVU-a i Građevinskog fakulteta

Sporazum o znanstveno-istraživačkoj i poslovno-tehničkoj suradnji između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu potpisan je 5. srpnja na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”. U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Sporazum je potpisao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a u ime Građevinskog fakulteta dekan Stjepan Lakušić.

Sporazum je okvirnog karaktera, a suradnja unutar svakog područja od zajedničkog interesa provodit će se u okviru pojedinačnih projekata kojima će se detaljno regulirati prava i obveze sporazumnih strana. Ministarstvo obrane, HVU i Građevinski fakultet surađivat će na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebno na istraživačko-razvojnim projektima i ekspertizama s ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja na HVU-u iz znanstvenih kompetencija Građevinskog fakulteta.

Predviđena je i suradnja u području visokog obrazovanja kroz razmjenu nastavnika, znanstvenika i stručnog osoblja u pojedinim segmentima obrazovne djelatnosti HVU-a, kao i suradnja u prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko-razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja.

Zdravko Lovašen
Foto: Marija Sever