Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” obavljena je 22. prosinca primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade između dosadašnjeg zapovjednika pukovnika Davora Stefanovića i bojnika Ante Lovrića, časnika za paljbenu potporu u Operativnom odsjeku Zapovjedništva GMBR-a. Primopredaji dužnosti nazočili su zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Tihomir Kundid, zapovjednici podređenih postrojbi i pripadnici Zapovjedništva GMBR-a.
Pukovnik Stefanović osvrnuo se na najvažnije zadaće izvršene u proteklom razdoblju i pozvao pripadnike Bojne da radom i zalaganjem daju punu potporu novom zapovjedniku u provedbi budućih zadaća. Zahvalio je brigadiru Kundidu na korektnoj i profesionalnoj suradnji, bojniku Lovriću zaželio sve najbolje na novoj dužnosti, a svim pripadnicima Bojne uspješan nastavak vojničkih karijera i sretne nadolazeće blagdane. Bojnik Lovrić rekao je da je preuzimanje dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne za njega velika čast, ali i velika odgovornost, u prvom redu zbog održavanja dostignutih rezultata. Istaknuo je da rezultate i standarde treba zadržati i nadograđivati radom i obukom: “Kao zapovjednik TRB-a tražit ću od svih pripadnika Bojne da maksimalno stručno, odgovorno i profesionalno pristupaju zadaćama u kojima sudjeluju bilo kao pojedinci bilo u sastavu postrojbe. Težit ću ispunjenju svih postavljenih ciljeva i daljnjoj implementaciji prihvaćenih hrvatskih vojnih normi kako bismo u potpunosti bili interoperabilni s našim partnerima i saveznicima. Vjerujem da ćemo kao postrojba u ovom prijelaznom razdoblju transformacije imati bezrezervnu potporu našeg Nadređenog zapovjedništva na čelu sa zapovjednikom Brigade brigadirom Kundidom, kako bismo postupno bili ustrojeni sukladno novoj Knjizi ustroja te na taj način u punom smislu riječi mogli biti bojna izravne potpore Gardijske mehanizirane brigade.”
Brigadir Kundid zahvalio je pukovniku Stefanoviću na dosadašnjem radu, aktivnoj i uspješnoj suradnji te postignutim rezultatima, naglasivši da se Bojna pod njegovim zapovijedanjem uspješno nosila sa svim postavljenim zadaćama i izazovima. Bojniku Lovriću iskazao je puno povjerenje za vođenje Topničko-raketne bojne, istaknuvši kako ima znanja, sposobnosti i iskustva, odnosno sve predispozicije da bude uspješan zapovjednik, koji će imati novu viziju i koji će promovirati nove ideje te tako pridonijeti razvoju cjelokupne postrojbe.

Zoran Smoljo