Primopredaja dužnosti

Na vojnom poligonu “Gašinci” 11. je srpnja u prisutnosti zamjenika zapovjednika ZOD-a “F.K.F.” brigadira Željka Šikića obavljena primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za temeljnu obuku ZOD-a  “F.K.F.” između dosadašnjeg zapovjednika brigadira Nike Jurilja i novog zapovjednika brigadira Milana Čorka.
Brigadir Jurilj, kao zapovjednik STO-a u protekle je četiri godine ispratio osam naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Mnogi od njih danas su profesionalni pripadnici Oružanih snaga RH. Brigadir Milan Čorak zapovijedanje preuzima nakon uspješno završene Ratne škole na Hrvatskom vojnom učilištu.
Riječ je o specifičnoj postrojbi u kojoj se susreću iskustvo i stručnost njezinih pripadnika i obučavatelja te neiskustvo i mladost koja se prvi put upoznaje s vojničkim životom i koja se odlučila za vojnu karijeru. Brigadir Šikić zahvalio je bivšem zapovjedniku STO-a na uloženom trudu i radu, a novom zapovjedniku poželio da svojom profesionalnošću i predanošću podigne standarde Središta te nastavi unapređivati obrambeni sustav, upravo u postrojbi koja je rasadnik Oružanih snaga RH.

OJI
FOTO: STO ZOD “F.K.F.”