Primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije

”Primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije iznimno je važna jer se radi o prvoj takvoj nabavi od 2007. godine,” rekao je ministar obrane Damir Krstičević

U zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” 29. je lipnja 2018. održana primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije.

Primopredaji su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu Ivan Bubić, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mate Radoš te brojni drugi visoki vojni djelatnici, pripadnici Vojne policije, časnici, dočasnici i vojnici. Ministar Krstičević naglasio je kako je primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije iznimno važna jer se radi o prvoj takvoj nabavi od 2007. godine.

Zahvalivši pripadnicima Vojne policije na kontinuiranom predanom, savjesnom i odgovornom radu, ministar je rekao: “Zadaće koje u svakodnevnom radu obavljaju pripadnici Pukovnije Vojne policije, poput prometnog osiguranja vojnih kolona i pojedinačnih vozila ili nadzora vojnih sudionika u prometu, zahtijevaju sigurna i ispravna motorna vozila čije tehničke specifikacije odgovaraju današnjim potrebama.”

Podsjetio je na proces sustavnog ulaganja u opremu i modernizaciju Hrvatske vojske koji je u tijeku i koji će se idućih godina nastaviti te je još jednom naglasio važnost čovjeka kao najveće vrijednosti obrambenog sustava.

General Šundov u svojem je obraćanju naglasio kako se Oružane snage RH, obukom pripadnika i nabavom opreme, stalno prilagođavaju novim sigurnosnim izazovima. “Pripadnici Vojne policije, roda borbene potpore, među svojim svakodnevnim zahtjevnim zadaćama, brinu o sigurnosti štićenih osoba i objekata. Nabavom novih vozila podiže se razina sigurnosti prilikom izvršenja zadaća u potpori operacijama mobilnosti i provedbi vojno-policijskih zadaća, ” rekao je general Šundov, istaknuvši kako je ulaganje u opremu, u konačnici, uvijek ulaganje u ljude.

Brigadir Mate Radoš, pozdravljajući nazočne istaknuo je kako se radi o važnom danu i velikom događaju za Vojnu policiju koja je u obavljanju svojih brojnih zadaća prisutna diljem Hrvatske, od Prevlake do Vukovara. “Motorna su vozila iznimno važna za rad VP-a, i mi godišnje pređemo oko 1 500 000 km. Nova će nam vozila omogućiti da postanemo još operativniji, brži i sposobniji,” rekao je brigadir Radoš.

Vozila isporučena danas prvi su dio od ukupno 40 vozila (25 osobnih i 15 kombi/teretnih vozila) koja su predmet Okvirnog sporazuma o Operativnom leasingu za potrebe Pukovnije VP-a u 2018. godini, koji je potpisao Središnji državni ured za središnju javnu nabavu.

Vozila su namijenjena za prijevoz osoba, opreme i pasa, kao i obavljanje redovitih VP zadaća (osiguranje ljudi, objekata i prometa) te su dodatno opremljena traženom opremom (VP obilježjima, svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, LED displejima, radijskim antenama i instalacijama za komunikacijsku opremu).

Lada Puljizević, snimio Mladen Čobanović