Pripadnici Hrvatske vojske uredili šest dječjih igrališta

Pripadnici Topničko-raketne pukovnije i Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade 16. i 17. lipnja sudjelovali su u akciji uređenja šest dječjih igrališta u sklopu pomoći lokalnoj zajednici i gradu Bjelovaru 

Hrvatski vojnici 16. lipnja okupirali su dječje igralište u Ulici Branimira Markovića u Bjelovaru. Uzeli su potrebne alate i odmah se bacili na posao obnove sprava na igralištu.

Riječ je o pripadnicima Topničko-raketne pukovnije i Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade koji su 16. i 17. lipnja organizirali hvalevrijednu akciju uređenja šest dječjih igrališta u sklopu pomoći lokalnoj zajednici i gradu Bjelovaru.

Skupnik Filip Čulo, pripadnik Topničko-raketne pukovnije, bojne Samohodnih lansera raketa, rođeni Bjelovarčanin, rekao je da im je iskreno drago kad mogu pomoći svojoj zajednici, posebno mališanima u njihovoj igri i razvoju.

Uspješna suradnja

”Za djecu je zdravo igrati se na otvorenom i družiti se. Naš je posao osvježiti postojeće rekvizite te urediti okoliš i ukloniti bilo kakve elemente koji su možda opasni. Ovo je dosta specifičan prizor jer se vojska ne može svakog dana vidjeti na dječjem igralištu,” rekao nam je skupnik Čulo i zatim nastavio s radom.

Dok su pripadnici Hrvatske vojske marljivo radili, zapovjednik Topničko-raketne pukovnije i vojarne ”Bilogora” Bjelovar brigadir Marijan Cikuš i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišli su radove.

“Topničko-raketna pukovnija i Topničko-raketna bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade organizirali su radnu akciju uređenja šest dječjih igrališta s obzirom na to da naši pripadnici ovdje rade i žive. Na svakom igralištu radi skupina od pet vojnika, s materijalom koji je osigurao Grad Bjelovar. Mi imamo dobru volju i ruke da dovedemo igrališta u funkciju. Nastavak je to uspješne  suradnje s gradskom  upravom i županijom u raznim projektima i aktivnostima,” rekao je brigadir Cikuš.

“Važno nam je da djeca imaju normalne uvjete za rast i razvoj pa zato uređujemo šest dječjih igrališta u suradnji s Hrvatskom vojskom kojoj ovim putem zahvaljujem,” rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Radovi obuhvaćaju bojenje dječjih sprava, zamjenu dotrajalih dijelova te po potrebi istezanje i postavljanje žičanog pletiva kojim su ograđena igrališta. Na zadaći je bilo angažirano deset pripadnika Hrvatske vojske.

 Tekst Petra Kostanjšak

Snimio Mladen Čobanović


Pripadnici GOMBR-a obnovili kuću obitelji sa sedmero djece

Završetak radova na sanaciji stambenih prostorija samohrane majke sedmero djece u Slakovcima prigodno je obilježen 17. lipnja. U ovoj humanitarnoj akciji pripadnici Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u suradnji s volonterima Facebook grupe ”Za Slavoniju srcem“ prikupili su potreban građevinski materijal te obnovili kuću obitelji koja je živjela u teškim uvjetima.

Radovi su, među ostalim, obuhvaćali promjenu stolarije, uređenje vanjske fasade, žbukanje i bojenje zidova, lijepljenje pločica, postavljanje podova i elemenata u kuhinji te kupaonici.

Završetku radova nazočio je i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić.

Radove je vodila skupnica Ivana Pavlović. ”Sretna sam i ponosna da mi, pripadnici Hrvatske vojske, možemo djeci stvoriti normalne uvjete za život i bezbrižno djetinjstvo te na taj način pomoći najugroženijima u našoj zajednici, a nagrada nam je osmijeh ove djece,” istaknula je skupnica Pavlović.

Samohrana majka Ivana, ne skrivajući emocije, rekla je: ”Zahvaljujem svima koji su pomogli te meni i mojoj djeci osigurali normalne uvjete za život.”

Ivica Oršolić