Promocija polaznika Izobrazbe za razvoj vođa

U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” u Požegi 17. lipnja svečano je obilježen završetak šestog naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa.
Svečanosti su nazočili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Zdenko Šakota, zapovjednik Središnjice KIS-a brigadir Miro Zeljko, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mato Radoš, prvi dočasnici grana Oružanih snaga i pristožernih postrojbi te vojni kapelan Željko Volarić.
Nakon što je provedena selekcija, izobrazba je započela 16. svibnja i trajala je pet tjedana, a uspješno su je završila 94 vojnika. Izobrazba za razvoj vođa najvažniji je korak u profesionalnom razvoju svakog vojnika. Riječ je o prvoj razini dočasničke izobrazbe kojom vojnici stječu kompetencije za uspješno obnašanje prvih dočasničkih dužnosti i ostvaruju uvjete za mogućnost rasporeda na odgovarajuću dočasničku dužnost. Pukovnik Šakota pismeno je pohvalio najuspješnije polaznike, od kojih su sva trojica pripadnici Gardijske motorizirane brigade. Polaznikom naraštaja proglašen je vojnik Vladimir Čagalj, drugi je vojnik Davorin Jurišić, a treći vojnik Nikola Šajnović. “Izobrazba je bila zahtjevna i kvalitetna te smatram da je svakom od nas donijela neka nova znanja i vještine. Cilj izobrazbe bio je da se od kvalitetnih vojnika, koje su odabrale njihove postrojbe, stvore vođe, odnosno temelj za razvoj kvalitetnih vođa, i instruktori su u tome uspjeli. Ponosan sam što sam izabran za najboljeg polaznika. Velikim dijelom to mogu zahvaliti svojoj postrojbi iz koje sam donio kvalitetno predznanje i drago mi je da je i ovo pokazatelj da radimo dobro i da časno nosimo ime Pauci,” rekao je najbolji polaznik naraštaja vojnik Vladimir Čagalj.
Tekst: Zdravko Lovašen
Foto: Dočasnička škola