Ratna škola posjetila Ravnateljstvo policije

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predvođeni načelnikom brigadirom Mijom Kožićem posjetili su 29. siječnja Ravnateljstvo policije. Dočekao ih je i prigodno im se obratio voditelj Službe za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije iz Ureda glavnog ravnatelja policije Miroslav Puž, koji je bio polaznik 20. naraštaja Ratne škole.

Uvodno izlaganje o ustroju i radu Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” održala je načelnica Centra Andreja Ledić. Istaknula je da je riječ o jednom od najdugovječnijih i najmodernijih centara u ovom dijelu Europe, koji sudjeluje u radu Europske mreže forenzičnih znanstvenih instituta, ali i šire, zato što je uz bok najistaknutijim svjetskim forenzičarima.

Nakon uvodnih razgovora polaznici su u pratnji Siniše Merkaša, glavnog vještaka za kontrolu kvalitete i akreditaciju, obišli laboratorije Centra i Muzej oružja.

Pomoćnik načelnika Uprave za granicu policijski savjetnik Dragan Babović održao je prezentaciju Nadzor državne granice i migracijska kriza. Upoznao je također polaznike s problematikom nezakonitih migracija i radom Granične policije kao jedne od najbrojnijih i najopremljenijih graničnih policija u Europi.

Polaznicima Ratne škole kratko se obratio i zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

 

Tekst i foto: Ratna škola