Ratna škola u posjetu Vojnom ordinarijatu u RH

Biskup i vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan primio je 2. prosinca polaznike 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, koje su predvodili načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić i načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić. U pratnji je bio i vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu pater Zoran Vujičić.

Posjet polaznika Ratne škole Vojnom ordinarijatu u RH dio je nastavnog plana i programa Ratne škole. Cilj je upoznavanje s djelovanjem Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, koje obuhvaća Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova, uređenjem vojne biskupije i vojnih kapelanija u obama ministarstvima te pastoralnim programima i redovitim radom.

Naglašeno je sudjelovanje na organiziranim duhovnim vježbama te međunarodnom i nacionalnim vojnim hodočašćima, kao i duhovna skrb za pripadnike Hrvatske vojske u mirovnim operacijama i misijama. Monsinjor Bogdan odgovarao je na pitanja polaznika i najavio susret u Rimu i Vatikanu na studijskom putovanju Ratne škole u proljeće iduće godine.

Ratna škola

Foto: Vojni ordinarijat u RH