Skupnik Ivo Bašić najspremniji pripadnik OSRH

Natjecanje  za najspremnijeg pripadnika OSRH, „Prvi za Hrvatsku 2017“, 19. svibnja 2017.,  dobilo je svog pobjednika. Pobjednički pehar podigao je skupnik Ivo Bašić koji je u utrci nosio redni broj 60. Pripadnik Vojnoobavještajne satnije GMBR je zahtjevnu stazu prešao za 351 minutu i 30 sekundi. Drugi je na cilj stigao razvodnik Marino Protrka, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga koji je stazu prešao za 368 minuta, dok je treći, s 384 minuta, bio vojnik Nikola Polić, pripadnik GMBR, bojne Pauci.
Maja Čavlović, izaslanica predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice OSRH u svom je obraćanju čestitala pobjednicima na izvrsnim rezultatima i hrabroj borbi. „Pobjednici su se dokazali kao prvi među jednakima, a svi drugi sudionici potvrdili su zavidnu razinu uvježbanosti i spremnosti svih postrojbi oružanih snaga iz kojih dolaze“, rekla je izaslanica predsjednice. 
Čestitajući pobjedniku i najboljim natjecateljima izaslanik ministra obrane, Tomislav Ivić je rekao kako natjecanje “Prvi za Hrvatsku” za nas predstavlja sam vrh pripremljenosti, vrh sposobnosti, vrh uspjeha i pobjede pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. “Pozdravljam što je u vašim uspjesima, u vašim današnjim rezultatima onaj naš pobjednički hrvatski duh, onaj duh zajedništva, onaj duh koji je omogućio, koji je bio temelj naših pobjeda u Domovinskom ratu“ zaključio je Tomislav Ivić.
Načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov sa zadovoljstvom je naglasio kako je natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH -„Prvi za Hrvatsku 2017“. proteklo u skladu s pravilima, u prijateljskom i sportskom ozračju, što je odraz sportske kulture svih pripadnika Oružanih snaga.

Lada Puljizević, Foto: Tomislav Brandt