Sporazum o suradnji HVU-a i Školske knjige

U sjedištu Školske knjige u Zagrebu potpisan je 4. lipnja Sporazum o znanstveno-tehničkoj suradnji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Školske knjige d. d. Sporazum je u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića potpisao zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen, a u ime Školske knjige predsjednik Uprave Mihovil Žužul i članica Uprave Matilda Bulić. Potpisivanju je nazočio i predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige Ante Žužul.

Sporazumom se definiraju načela i područja dugoročne suradnje Ministarstva obrane – HVU-a i Školske knjige na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja, obrazovanja i nakladništva. Predmet suradnje obuhvaća razmjenu iskustava, organiziranje znanstveno-stručnih skupova, suradnju u provedbi tečajeva i radionica, zajedničko sudjelovanje na konferencijama, simpozijima i seminarima. Predviđena je i suradnja s institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu u području znanosti i visokog obrazovanja, razmjena znanstvene i stručne literature te suradnja na polju izdavačke djelatnosti kao i zajednička priprema i publikacija knjiga, priručnika, znanstvenih i stručnih članaka.

Sporazumom je regulirana razmjena informacija od interesa za obje strane, zajedničko prijavljivanje projekata na međunarodne i domaće izvore informacija te drugi oblici suradnje od zajedničkog interesa. Prilikom potpisivanja Školska knjiga donirala je HVU-u četrdesetak svojih kapitalnih naslova, koji će se koristiti na sveučilišnim studijskim programima te na svim razinama vojnih izobrazbi. Riječ je o naslovima koji obuhvaćaju u prvom redu hrvatsku povijest, ali i o djelima stranih autora. Ugovor o donaciji potpisali su Mihovil Žužul i general Mate Pađen.

Zdravko Lovašen

Foto: Dražen Jožef