Studijsko putovanje polaznika Ratne škole

Polaznici XX. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili su 21. veljače Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. Domaćin je bio zapovjednik HKoV-a brigadni general Siniša Jurković, koji ih je pozdravio i obratio im se prigodnim riječima. Polaznici XX. naraštaja Ratne škole su pripadnici OSRH, djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova i Državne uprave za zaštitu i spašavanje te pripadnici vojski Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore.  General Jurković ukratko im je objasnio viziju i misiju Hrvatske kopnene vojske. Posebno je spomenuo strane polaznike i pripadnike MUP-a i DUZS-a radi buduće suradnje. 

Slijedila je prezentacija Hrvatske kopnene vojske koju je održao brigadir Dražen Ressler, načelnik G3 HKoV-a. General Jurković zaželio je svima puno uspjeha na školovanju i uspješan povratak na nove dužnosti u postrojbama i na radnim mjestima. Polaznici Ratne škole mogli su nakon prezentacije postavljati pitanja generalu Jurkoviću i njegovu zamjeniku brigadnom generalu Borisu Šeriću te se razvila zanimljiva rasprava. 

Načelnik Ratne škole brigadir Krešimir Trstenjak i zapovjednik HKoV-a razmijenili su zatim prigodne darove. Predstavnik polaznika Ratne škole brigadir Dean Kranjčec upisao se u ime svih u knjigu dojmova.Nakon snimanja zajedničke fotografije ispred Zapovjedništva HKoV-a, polaznici Ratne škole imali su zajednički ručak u Domu Hrvatske vojske Karlovac.

Foto i tekst: Damir Miljković