Studijsko putovanje Ratne škole

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” boravili su 20. i 21. studenog na studijskom putovanju sjeverozapadnom Hrvatskom i zapadnom Slavonijom.

U Koprivnici su posjetili Podravka d. o. o. te su upoznati s prehrambenim proizvodima za vojsku. Obišli su zatim Šestan-Busch d. o. o. u Prelogu, gdje im je predstavljen proces proizvodnje kaciga kao i razvojni procesi u tvrtki.

Polaznike je u Varaždinu primio župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji ih je upoznao s povjesnicom i razvojem Županije te ulogom Varaždina u Domovinskom ratu.

Tijekom posjeta Bjelovaru polaznike je primio župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, a predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije umirovljeni brigadir Đuro Crkvenac prezentirao im je vojnu operaciju Otkos-10.

Polaznici su posjetili i Daruvar, gdje ih je primio gradonačelnik Damir Lneniček te ih upoznao s poviješću i razvojem grada. Razgledali su izložbu Daruvar u 2. svjetskom ratu, obišli Dvorac i Spomen sobu Domovinskog rata te im je održana prezentacija Češka nacionalna manjina u RH s osvrtom na doprinos u Domovinskom ratu.  

Zdravko Lovašen, Foto: Ratna škola