U povodu Dana OSRH na HVU-u uručena promaknuća, nagrade i pohvale

Povodom obilježavanja 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” održana je 28. svibnja svečanost uručivanja odluka o promicanjima te nagrada i pohvala zaslužnim djelatnicima.

Odluke o promicanjima te odluke o nagradama i pohvalama uručio je zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen. Svečanosti su nazočili zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Željko Dadić, dekan brigadir Boženko Đevoić, načelnik Centra za obrambene i strateške studije “Janko Bobetko” kapetan bojnog broda Ivica Mandić, zapovjednici škola, prvi dočasnik časnički namjesnik Ivan Grudenić, vojni kapelan pater Zoran Vujičić, prodekani, načelnici odjela, načelnici katedri, djelatnici Učilišta te polaznici škola i kadeti. Uz čestitke onima koji su promaknuti, nagrađeni i pohvaljeni, general Pađen naglasio je kako je HVU “Dr. Franjo Tuđman” nositelj i rasadnik znanja u Hrvatskoj vojsci te da je u 28 godina razvilo svoj identitet, utemeljen na tradiciji i vrijednostima Domovinskog rata.

“Naša je odgovornost velika jer oblikujemo nove naraštaje časnika i dočasnika, koji će usvajati profesionalna znanja, vještine, intelektualne i karakterne osobine potrebne za uspješno djelovanje u sve kompleksnijem strateškom okruženju, a prije svega nesebično služiti domovini i brinuti se o njezinoj sigurnosti,” rekao je general Pađen.

Ukupno je promaknuto 15 djelatnika, a 14 ih je nagrađeno i pohvaljeno. U ime promaknutih, nagrađenih i pohvaljenih zahvalio je pročelnik Sveučilišnog odjela u Centru za obrambene i strateške studije brigadir Mladen Viher. Prije svečanosti služena je u kapelici sv. Mihaela arkanđela misa, koju je prevodio vojni kapelan pater Zoran Vujičić.

Zdravko Lovašen
Foto: Marija Sever