Uvijek iznad vlastitih granica

Vrhunski sportaši i ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske, braća Martin i Valent Sinković, na Sljemenu su pripadnicima Hrvatske vojske održali predavanje o svojem putu do uspjeha

Ministarstvo obrane organiziralo je 7. lipnja  hodnju na Sljeme za pripadnike Hrvatske vojske, a na Sljemenu su se pridružili braća Martin i Valent Sinković, vrhunski sportaši i ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske. Na hodnji su sudjelovali zapovjednici i pripadnici Hrvatske vojske, ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović, poznati hrvatski alpinist Stipe Božić, kao i vrhunski sportaši ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske, braća Sinković, koji su nakon povratka iz Švicarske i osvojenog naslova europskih prvaka u veslanju, pripadnicima Hrvatske vojske na Sljemenu održali predavanje o svojem putu do uspjeha.

Sa Sljemena su pripadnici Hrvatske vojske zajedno s braćom Sinković i alpinistom Stipom Božićem poslali videoporuku podrške Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji uoči utakmice u Osijeku protiv Walesa: “Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska – Sretno Vatreni!”

Ministar Krstičević zahvalio je braći Sinković i alpinistu Božiću na znanju i iskustvu koje su prenijeli pripadnicima Hrvatske vojske te podsjetio na važnost timskog rada i zajedništva. Hrvatski vojnici i hrvatski sportaši autentičan su hrvatski brend – prepoznat i cijenjen u cijelom svijetu. Zato – hvala vam još jednom na svemu što ste učinili, što činite i što ćete učiniti za boje Lijepe Naše.

 

General-pukovnik Drago Matanović kazao je kako se kroz sport razvijaju dosljedni, izdržljivi i motivirani pojedinci čije je prijateljstvo i suradnja jača od svih izazova današnjeg načina života. “Mi danas, svojim načinom života i rada u Hrvatskoj vojsci, moramo biti primjer mlađim  generacijama koje dolaze,” zaključuje general Matanović.

Hrvatska je vojska Martina i Valenta Sinkovića dočekala velikim pljeskom, a ministar Krstičević istaknuo je kako je ovaj veslački dvojac, uistinu ”svjetski sportski fenomen“ dodavši kako mu je čast što su dio obitelji pobjedničke Hrvatske vojske.

“Kao što ste mogli vidjeti, na nedavno održanom Europskom veslačkom prvenstvu osvojili su po četvrti put zlatnu medalju. Biti najbolji u jednoj disciplini pa prijeći u drugu disciplinu i ponovno biti najbolji uistinu je golemo postignuće,” rekao je ministar.

“Vrhunski sportaš, vojnik, ali i svaki čovjek treba uvijek u svakom trenutku pronaći nešto pozitivno. Uvijek treba ostati čovjek i biti prizeman, rekli su i dodali kako u vrhunskom sportu, uvijek treba ići iznad svojih granica,” istaknuli su Sinkovići. Braća Sinković istaknuli su također kako je vrlo važno predano raditi, njegovati timski duh i baviti se sportom: “Najveća je motivacija za sve što postižemo ljubav prema sportu.” Na kraju su poručili: “Imamo odličnu Hrvatsku vojsku i trebamo biti na nju ponosni.”

Alpinist Stipe Božić govorio je o motiviranosti i istaknuo kako je usponom na Mount Everest ostvario dugogodišnji hrvatski san. “Oni najbolji rekli su mi kako ništa ne možeš ostvariti bez tima. I nije najvažnije nešto postići, već pronaći dodanu vrijednost. U slučaju alpinista dodana je vrijednost što smo sposobni pomoći i spasiti bilo kog i bilo kad, tu smo slični našoj Hrvatskoj vojsci. To se ne može platiti novcem i zato mislim da je naša suradnja s Hrvatskom vojskom od iznimne važnosti,” rekao je poznati hrvatski alpinist.

OJI

Foto: Mladen Čobanović