Vizije i smjernice pretočene u vojničke uspone

”Zahvaljujem na naporima koje ste tijekom Domovinskog rata uložili kako bi hrvatski branitelji, odlučni i domoljubni, dobili stožerne smjernice i vojnička znanja, koja su nas dovela do svehrvatskih pobjeda, da živimo u sigurnoj i cjelovitoj državi,“ istaknuo je ministar obrane Mario Banožić povodom obilježavanja 31. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera OSRH

Ministar obrane Mario Banožić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OSRH savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj uručili su odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima OSRH

U dvorani Doma HV-a “Zvonimir” u Zagrebu u nazočnosti brojnih visokih vojnih i civilnih dužnosnika  svečano je 26. rujna obilježena 31. obljetnica ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ministar obrane Mario Banožić u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i svoje ime čestitao je pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga trideset i prvu obljetnicu ustrojavanja te se u svojem obraćanju prisjetio poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih braniteljica i branitelja, onih bez čije žrtve ne bi bilo naše sadašnjosti, ni budućnosti.

”Zahvaljujem na naporima koje ste tijekom Domovinskog rata uložili kako bi hrvatski branitelji, odlučni i domoljubni, dobili stožerne smjernice i vojnička znanja, koja su nas dovela do svehrvatskih pobjeda, da živimo u sigurnoj i cjelovitoj državi. U ta povijesna vremena pretočili ste vizije i smjernice prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u blistave vojničke uspone, usmjeravajući duh zajedništva branitelja na presudnu snagu koja pobjeđuje,” rekao je ministar Banožić. Poručio je kako se Hrvatska vojska znalački usmjerava, spremna je i sposobna izvršavati zadaće, jamči stabilnost i mir našem narodu i svim našim građanima. ”Danas je Hrvatska vojska vjerodostojan partner i saveznik, koja jamči zaštitu i obranu zajedničkih vrijednosti, uspostavlja čvrste veze, gradi sliku hrvatskog vojnika na kojeg Hrvatska može biti ponosna,” naglasio je. Obraćajući se pripadnicama i pripadnicima Glavnog stožera ministar je rekao: ”Glavni stožer je združeno tijelo Oružanih snaga ustrojeno u okviru Ministarstva obrane te od svih vas kao čelnik državnog tijela za obranu očekujem da u svojem radu i obavljanju zadaća poštujete i provodite zakon. Želim da i nadalje budete mjesto s kojeg se u Hrvatskoj vojsci upućuje na izvrsnost, želju za usvajanjem novih znanja i sposobnosti. Budite oni koji zahvaljujući sada najvećim ulaganjima u obranu, integriraju modernu opremu s vrhunskim ljudima, na ponos svih nas, na ponos domovine.”

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj prisjetio se svih bivših načelnika Glavnog stožera kazavši kako su ostavili neizbrisiv trag ne samo u organizaciji Glavnog stožera nego i modernizaciji Oružanih snaga. Svim pripadnicama i pripadnicima Glavnog stožera uputio je iskrene čestitke povodom Dana Glavnog stožera te zahvalio na njihovu doprinosu i stvaranju modernog i efikasnog stožera i snažne Hrvatske vojske.

Ministar obrane Mario Banožić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OSRH savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj uručili su odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima OSRH. “Pohvale i nagrade smjernice su i putokazi da dobro obavljamo svoj posao. Iznimno sam sretan i ponosan što sam primio pohvalu ministra obrane,” rekao je brigadir Robert Suntešić. “Zahvaljujem ministru obrane na nagradi koju mi je uručio. Ovo je dokaz da se trud i zalaganje uvijek isplate,” kazao je pukovnik Samir Florijan.

Tekst OJI

Foto: Filip Klen