Zapovjedništvo za potporu održalo seminar o učinkovitoj komunikaciji

Zapovjedništvo za potporu održalo je 30. studenog na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” jednodnevni seminar o učinkovitoj komunikaciji. Predavali su djelatnici ZzP-a klinički vojni psiholog bojnik Ivan Vračić i časnica za vojnu psihologiju satnica Petra Mikac, a bio je namijenjen zapovjednicima i prvim dočasnicima ustrojstvenih jedinica ZzP-a. U teorijskom dijelu polaznici su upoznati s važnosti učinkovitog komuniciranja te s komunikacijom u vojnom kontekstu. Nakon teorijskog dijela slijedila je radionica s vježbama iz komunikacije.
“Učinkovito komuniciranje jedna je od osnovnih vještina koja omogućuje kvalitetno vođenje i zapovijedanje te izravno utječe na kvalitetu međuljudskih odnosa i suradnju u postrojbi. Stoga je potrebno omogućiti zapovjednicima i prvim dočasnicima redovito osvježavanje znanja iz tog područja te ih potaknuti na samokritičko promišljanje o načinu komunikacije koju koriste u svojem radu i na uvježbavanje učinkovitih tehnika komuniciranja,” rekla je satnica Petra Mikac.
Jedan od polaznika bio je zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Milan Slavica. Istaknuo je da je seminar iznimno koristan za podizanje osobne razine vještine komunikacije, kao i za razmjenu iskustava zapovjednika postrojbi. Kroz različite praktične vježbe u kombinaciji s teorijskim postavkama testirani su stilovi i tehnike komunikacije i uočena moguća poboljšanja.
Formula uspjeha stalan je rad na sebi, a upravo to su dokazali i polaznici seminara, koji su uz kvalitetne mentore uspješno svladali još jedno područje koje će im koristiti u svakodnevnom radu.

Tekst / Foto: Ines Benković