Zaslužena priznanja onima koji su se istaknuli

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u Ministarstvu obrane vojne medalje i poticajne mjere pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i djelatnicima Ministarstva obrane

”Zaključujući ovu ne samo za Hrvatsku izazovnu godinu, rezimirajući postignuća Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, osobito mi je zadovoljstvo odati zaslužena priznanja onima koji su se u svojem djelovanju istaknuli,” rekao je ministar obrane Mario Banožić te zahvalio svim nagrađenim djelatnicima što su obavljajući svoje dužnosti i poslove pronašli motiv i želju za podizanje ljestvice kvalitete, odgovornosti i djelotvornosti na višu razinu. Istaknuo je kako su upravo ljudi najveća vrijednost Ministarstva obrane i Hrvatske vojske te naglasio da Ministarstvo obrane kontinuirano poboljšava uvjete za život i rad vojnika, dočasnika i časnika te za njihovo napredovanje u svakom pogledu.

”Od 2016. do danas, za vrijeme Vlade Andreja Plenkovića plaća djelatnih vojnih osoba kontinuirano je rasla svake godine. Od početka 2017. do danas osnovica plaće za državne službenike i namještenike ukupno je povećana za više od 30 posto. I dalje ćemo nastaviti poboljšavati uvjete vašeg života i rada jer naš su cilj zadovoljni djelatnici koji se mogu razvijati i napredovati,“ poručio je ministar.

Osvrnuvši se na aktualne uspješne projekte opremanja i modernizacije, avione Rafale, helikoptere Black Hawk i vozila Bradley, ministar je istaknuo kako bez djelatnica i djelatnika MORH-a, bez pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske, ne bi bilo ni tih uspjeha. ”Najveća opremanja Hrvatske vojske radimo u izazovnom vremenu, uvjetovanom ratom u Ukrajini, ali i poremećenim tržišnim uvjetima. Nastavljamo s projektom Bradley, daljnjom nabavom helikoptera, uvođenjem u sustav višenamjenskog aviona Rafale, novo poglavlje modernizacije i opremanja otvara i Hrvatska ratna mornarica. Siguran sam da ćemo završiti sve glavne planove koje s Glavnim stožerom OSRH donosimo za godinu koja je pred nama, ali i otvoriti nove projekte. Želja mi je da u svojem mandatu pomognem modernizirati i opremiti sve grane Hrvatske vojske,“ rekao je ministar Banožić.

U ime svih pohvaljenih i nagrađenih djelatnika zahvalila je brigadirka Olivera Tokić, istaknuvši kako je veseli činjenica da se rad, zalaganje i požrtvovnost prepoznaje, cijeni i vrednuje. ”Zahvaljujem kolegama i kolegicama na suradnji i potpori u izvršavanju svih ostvarenih zadaća. Sigurna sam da će današnje pohvale i nagrade biti poticaj i za daljnje uspješno izvršavanje svih postavljenih zadaća,“ istaknula je.

TEKST: OJI/ FOTO:  Mladen Čobanović