Završio tečaj za više instruktore

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi održana je 25. listopada promocija polaznika 13. naraštaja tečaja za više instruktore Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. Svečanosti uručenja potvrda trinaestorici polaznika nazočio je zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak, načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić i voditelj tečaja stožerni narednik Goran Bošnjaković.

Tečaju za više instruktore pristupaju dočasnici koji su kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ta mjesta. Cilj tečaja je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i provedbu obuke/izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tijekom dvotjednog tečaja primjenjivane su kombinirane metode predavanja te dvosmjerna komunikacija, a polaznici su izrađivali praktične radove i imali teorijska izlaganja.

Mario Trnokop

foto Dočasnička škola