Zimski kamp kadeta

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini od 12. do 24. veljače 2023. održava se zimski kamp kadeta vojno studijskih programa  na kojem sudjeluje  86 kadeta 19. naraštaja, ujedno polaznika druge godine studija. Tijekom ovog zimskom kampa provodi se obuka i osposobljavanje kadeta za vođenje desetine u realnim zimskim uvjetima. 

Kamp je koncipiran kao sinteza kratkog teoretskog izlaganja i intenzivnog praktičkog rada na kraju kojeg se svi kadeti ocjenjuju. Posebna pozornost posvećuje se uporabi osobnog naoružanja i opreme te primjeni znanja i vještina zapovjednika desetine u postupcima vođenja postrojbe u taktičkim situacijama na razini desetine. Tijekom kampa kontinuirano se radi na poboljšavanju i održavanju tjelesne spremnosti.

Kadeti polaznici studijskih programa Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo te Vojno pomorstvo praktični dio svoje vojne obuke  istodobno provode i  na vojnom poligonu Gašinci, na vojnom vježbalištu „Gakovo“,  na skijalištu Platak i u Simulacijskom središtu HKoV-a  te u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zadru za kadete smjera aeronautike-vojne pilote.