25. vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes

Pripadnici Ministarstva obrane, OSRH i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske krenuli su na 25. vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes koje se održava od 16. do 23. svibnja. Na ovogodišnjem hodočašću, pod geslom Daruj nam mir, koje tradicionalno organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj, sudjeluje oko 800 hodočasnika iz Hrvatske.
Prije polaska služena je u crkvi Sv. Križa u Sigetu misa koju je predvodio vojni biskup mons. Jure Bogdan. Misi je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević koji je istaknuo kako ovo jubilarno 25. hodočašće možemo nazvati i srebrnim hodočašćem. “Vjerujem da ćemo kao i svih prethodnih godina dostojanstveno i časno predstavljati naš hrvatski narod,” rekao je ministar te poželio hodočasnicima sretan i ugodan put.
Zapovjednik ovogodišnjeg vojno-redarstvenog hodočašća je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Miroslav Kovač.
Hrvatski će se hodočasnici u Lourdesu pridružiti sudionicima iz više od 50 zemalja na 59. Međunarodnom vojnom hodočašću vojski Europe i svijeta.

Foto: MORH / Ž. Stipanović