Časnik HVU na provedbi tečaja „Master Instructor Program“ u Ukrajini

Časnik za znanost i razvoj Centra za obrambene i strateške studije „Janko Bobetko“ s Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ brigadir Andrija Kozina boravio je od 16. do 20. listopada 2017. na vojnom Institutu Taras Shevchenko Nacionalnog Univerziteta u Kijevu. Brigadir Kozina sudjelovao je u provedbi tečaja pod nazivom Master Instructor Program“ namijenjen za instruktore vojnog instituta.
Fokus tečaja bio je na izgradnji neophodnih koncepata i suvremenih metoda poučavanja koje će vojni institut koristiti u izradi održivog plana za razvoj fakulteta. Obučenim instruktorima poduprijeti će nastojanja vojne institucije u provedbi djelotvornih poučavanja pomoću suvremenih pedagoških metoda poučavanja i učenja.
Ovaj je tečaj dao i osnovnu procjenu trenutnih tehnika predavanja i razvoja fakultetskog osoblja zaposlenih na vojnom institutu. Također, tečaj je dao osnovna teorijska znanja potrebna za osmišljavanje i izvođenje tečaja koji podupire koncepte studentskog rada, interaktivno učenje, temeljeno na sadašnjim načelima učenja odraslih i najboljim praksama i usklađenih s potrebama vojnih institucija.

Tekst: pk Zdravko Lovašen, Foto: brg Andrija Kozina