Božićne i novogodišnje čestitke

Božićna i novogodišnja čestitka Ministra obrane

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane, poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,

svima vama želim sretan Božić i obilje radosti i zadovoljstva u novoj 2016. godini!

Želim vam zahvaliti što ste u izazovnom vremenu koje je za nama uložili  trud, znanje i energiju kako bismo postigli zadane ciljeve, gradeći na taj način i unapređujući naš obrambeni sustav. Vjerujem kako će ta ostvarenja potaknuti sve i na nove iskorake i nove uspjehe.
Na osobit način upućujem u ovo blagdansko doba čestitke obiteljima naših poginulih i preminulih branitelja, kao i svim našim pripadnicama i pripadnicima koji su daleko od svojih domova, na časnim i odgovornim zadaćama u misijama i operacijama diljem svijeta.
Svima vama u  povodu nadolazećih blagdana želim puno radosti, zdravlja i zadovoljstva na osobnom i profesionalnom putu.

MINISTAR OBRANE
Ante Kotromanović


Božićna i novogodišnja čestitka Načelnika GS OS RH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

                                  sretan vam Božić i nova 2016. godina!
 
Na kraju ove 2015. godine, a ususret najradosnijem kršćanskom blagdanu – Božiću, koristim prigodu poželjeti vam puno iskrene radosti, zadovoljstva, zdravlja, te osobnog i obiteljskog uspjeha.
U proteklom razdoblju, kao i mnogo puta do sada, pokazali ste da znate odgovoriti svim izazovima zahtjevnog posla kojim se bavite, ulažući u svaku zadaću vaše znanje i iskustvo. Znali ste nesebično pomagati hrvatskim građanima u trenucima kada je pomoć bila najpotrebnija, boreći se protiv poplava, požara ili tražeći i spašavajući ljude. U operacijama i misijama potpore miru diljem svijeta pronosili ste posebnost hrvatskog vojnika kao čovjeka koji želi pomoći, čovjeka koji dolazi iz zemlje koja iz bliske povijesti dobro zna što je patnja i stradavanje.
Biti okrenut čovjeku, biti spreman razumjeti i pomoći – vrijednosti su po kojima se prepoznaju pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske u domovini i diljem svijeta. U tome ćete uvijek imati potporu velike obitelji Oružanih snaga RH jer upravo ste vi naša najveća vrijednost i naša najveća snaga.
Svima vama, a posebno onima koji su u ovo blagdansko vrijeme odvojeni od svojih obitelji zbog izuzetno zahtjevnih zadaća uspostave i očuvanja mira, želim zahvaliti na vašem radu. Profesionalnost, predanost i odlučnost hrvatskog vojnika u uspostavi boljeg i sigurnijeg sutra kilometrima daleko od svog doma, odlike su koje ga krase i po kojima se Republika Hrvatska prepoznaje među svojim partnerima i saveznicima.
U ovim blagdanskim danima, s posebnim pijetetom prisjećamo se i svih onih koji su svoje živote darovali za mir i slobodu Lijepe Naše i sretan život svih građana Republike Hrvatske. Veliko hvala njima i njihovim obiteljima.
Vjerujem u snagu zajedništva te sam siguran da ćemo u tom duhu nastaviti graditi naše Oružane snage.
Želim vam da u snažnoj poruci koju donosi Božić, pronađete motive i poticaje za nove iskorake i uspjehe, kako na profesionalnom tako i na osobnom planu.
U duhu zajedništva, Vama i članovima vaših obitelji želim sretan i miran Božić te radosnu, uspješnu i zdravu 2016. godinu!

NAČELNIK GS OS RH

general zbora 
dr. sc. Drago Lovrić