Helikopterom HRZ-a i PZO-a prevezen stoti pacijent u ovoj godini

Posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezla je stotog pacijenta u ovoj godini.
Helikopterom Mi-8MTV hitnim medicinskim letom zbrinuta je pacijentica iz Orebića. Posadu su činili kapetan natporučnik Ante Franić, kopilot natporučnik Filip Petrinjak te tehničari letači stožerni narednik Velimir Bešić i skupnik Branimir Šimunović.
Tijekom prevoženja i spašavanja ljudskih života posade Eskadrile transportnih helikoptera ove su godine provele više od 100 sati u zraku i uz pacijente prevezle i oko 200 članova pratećeg osoblja (medicinski timovi, obitelji stradalih).
Najviše je prevezenih pacijenata s Korčule (43) i Hvara (31), zatim slijede Šolta i Orebić (5), Dubrovnik (4), Metković i Brač (3), Vis i Rab (2) te Lošinj i Lastovo s po jednim zbrinutim pacijentom.
Uz helikopterske posade koje su u 24-satnom dežurstvu u vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama, nalaze se i medicinski timovi Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

M. Karačić; foto: R. Mić-Plučić