Inženjerijski radovi u vukovarskoj vojarni i gradu Vukovaru

General Jurković i gradonačelnik Penava izrazili su zadovoljstvo suradnjom Hrvatske vojske i Grada Vukovara

U vojarni “204. brigade Hrvatske vojske” u Vukovaru prezentirani su 23. studenog radovi na proširenim objektima u vojarni te inženjerijski radovi na području grada.

Prezentaciji su nazočili zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić, zapovjednik Inženjerijske bojne bojnik Ivan Liović te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

General Jurković izrazio je zadovoljstvo suradnjom Oružanih snaga Republike Hrvatske s Gradom Vukovarom, koja se očituje u nizu zajedničkih aktivnosti. “Hrvatska vojska njeguje poseban odnos prema Vukovaru zbog strateške uloge koju je taj grad imao u Domovinskom ratu i žrtve koju je podnio, ali i zbog njegova geopolitičkog položaja,” objasnio je.

Brigadir Validžić i bojnik Liović opisali su inženjerijske radove koje su pripadnici OSRH dosad proveli na 500 objekata u Vukovaru te najavili sanaciju daljnjih 47.

Gradonačelnik Penava pohvalio je suradnju Hrvatske vojske i Ministarstva obrane s Vukovarom. “Ratna stradanja prouzročila su brojne probleme u Vukovaru. No, inženjerijski radovi važni su za stanovnike jer grad čine sigurnijim,” rekao je te zahvalio Hrvatskoj vojsci na pruženoj pomoći u obnovi.

Izaslanstva OSRH i Vukovara nakon prezentacije su obišla lokacije inženjerijskih radova u gradu.

Iva Gugo, foto: Mladen Čobanović