Međunarodna vojna vježba ARRCADE THOR 17

Od 3. do 6. travnja u Innsworthu, Ujedinjeno Kraljevstvo, provedena je godišnja vježba HQ ARRC-a ARRCADE THOR 17. Svrha vježbe, uz održavanje spremnosti Zapovjedništva kopnene komponente NRF-a 2017, bila je prilagodba pripadnika ARRC-a na temeljne taktičke postupke koje provodi korpus. ARRCADE THOR 17 vježba je na zemljovidu tijekom koje je u posebno pripremljenom scenariju provedena detaljna raščlamba i proučavanje odabranih taktičkih postupaka korpusa.
Riječ je o prvoj u nizu ovogodišnjih NATO-ovih i multinacionalnih vježbi koje se provode u svrhu pripreme HQ ARRC-a kao zapovjedništva korpusa. Vrhunac obuke HQ ARRC-a je međunarodna vojna vježba ARRCADE FUSION 17 koja će biti provedena krajem ove godine i na kojoj će ARRC sa svim postrojbama koje mu mogu biti podređene proći provjeru sposobnosti ratovanja kao zapovjedništvo korpusa.
Na vježbi su uz osoblje HQ ARRC-a sudjelovali i predstavnici divizija te pristožernih postrojbi kojima bi HQ ARRC mogao zapovijedati.
Časnik primarne odgovornosti za organizaciju i provedbu vježbe ARRCADE THOR 17 bio je pripadnik OSRH pukovnik Tihomir Belas, voditelj tima za planiranje budućih operacija u G35 HQ ARRC-a.
Više o vježbi i drugim aktivnostima HQ ARRC-a možete pročitati na www.arrc.nato.int.

Foto: ARRC Public Affairs