Ministar Krstičević u Remontnom zavodu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević boravio je 21. veljače u radnom posjetu Remontnom zavodu Zapovjedništva za potporu.
U sjedištu Zavoda u Zagrebu dočekali su ga načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul i zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Milan Slavica sa suradnicima. Pukovnik Slavica održao je prezentaciju o povijesti, značaju, ustroju, trenutačnim aktivnostima i planovima budućeg razvoja Zavoda. Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo posjetom te istaknuo punu potporu Remontnom zavodu u daljnjem radu. Nadalje, ukazao je na značaj održavanja naoružanja i vojne opreme u OSRH jer je dobar sustav održavanja bitan preduvjet za izvršenje zadaća. “Održavanje i odgovornost za naoružanje i opremu moraju funkcionirati na svim razinama,” rekao je ministar te dodao da je Remontni zavod strateški važan za Oružane snage RH. Ministar je također posjetio i radioničke kapacitete Zavoda te se u razgovoru s djelatnicima upoznao s aktivnostima i zadaćama svakog od pododsjeka.
Remontni zavod ustrojstvena je cjelina Zapovjedništva za potporu. Njegova je zadaća održavanje i remont svih vrsta naoružanja i vojne opreme Hrvatske kopnene vojske te ostalih grana Oružanih snaga RH. Zadaće Remontnog zavoda obuhvaćaju dijagnostička ispitivanja ispravnosti, popravak, remont naoružanja, modernizaciju i poboljšanje taktičko-tehničkih svojstava naoružanja složenih borbenih sustava, vojne opreme i komponenti naoružanja te izradu tehničko-remontne dokumentacije i tehnološke dokumentacije. Remontni zavod obilježio je u listopadu prošle godine 25. obljetnicu ustrojavanja.

L. PARLOV, foto: Tomislav Brandt