MORH na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Ministarstvo obrane RH sudjeluje na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja se održava od 21. do 23. studenog 2019. u Studentskom centru u Zagrebu. Maturantima, studentima i svim zainteresiranim bit će predstavljeni programi stipendiranja i privlačenja osoblja u Hrvatsku vojsku te sveučilišni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta ”Dr. Franjo Tuđman“.

Svečanom otvaranju nazočio je zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen i prodekanica za studijske programe na HVU-u brigadirka Vesna Trut.

Na Smotri Sveučilišta, na promidžbenom štandu MORH-a kadeti HVU-a te djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva informirat će zainteresirane posjetitelje o sveučilišnim studijskim programima HVU-a, Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje i Vojno pomorstvo koji je pokrenut u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i o zanimanju vojnog pilota i dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Također, na MORH-ovu štandu zainteresirani posjetitelji imaju priliku isprobati izložen računalni simulator borbenog aviona.

Sveučilište u Zagrebu organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. Riječ je o najstarijoj manifestaciji tog tipa u RH koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 24 godine.

Svi zainteresirani Smotru Sveučilišta mogu posjetiti 22. studenog 2019. od 10 do 18 sati te 23. studenog od 9 do 15 sati, u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Također, Hrvatsko vojno učilište organizira Dan otvorenih vrata u subotu, 23. studenog 2019. u vojarni ”Petar Zrinski“, Ilica 256b s početkom u 10 sati.

Tekst: Zdravko Lovašen

Foto: Dražen Volarić